Ce valabilitate are, de fapt, laptele din comert?

0
104
laptele din comert
loading...

Daca de obicei cumperi mai multe sticle de lapte sau un bax intreg din magazin, probabil ca nu iti incap toate in frigider. Si atunci le depozitezi undeva in camara sau in bucatarie pana le va veni randul sa stea la rece. Stiai ca este un lucru rau sa lasi laptele din comert in afara frigiderului pentru o perioada indelungata de timp?

Dar stii cat anume este ok sa lasi acest produs fara a sta la rece inainte sa devina periculos pentru sanatatea ta?

De fapt, raspunsul este oarecum diferit pentru fiecare tara in parte. Cea mai mare parte de lapte din comert consumat in Belgia, Franta sau Spania, de exemplu, este UHT sau ‘ultra-high temperature’. Asta inseamna ca nu trebuie sa fie neaparat pus la frigider si ca poate sta foarte bine si asa la temperatura camerei.

Dar, de exemplu, in Statele Unite ale Americii, laptele pasteurizat trebuie sa fie tinut la frigider, astfel se strica.

In mod ideal, laptele din comert ar trebui sa fie depozitat pe cel mai inalt raft din frigider la o temperatura de cel mult 4 grade Celsius sau chiar mai putin decat atat

Asta se intampla pentru ca cel mai de sus raft al frigiderului, locul in care tii apa sau bauturile de obicei, este si cea mai rece parte a aparatului electrocasnic si este cel mai bun pentru pastrarea unui produs perisabil precum laptele din comert.

Asta daca esti in America. Daca nu, poti foarte bine stoca laptele UHT cumparat si in alta parte decat in frigider pentru ca are o valabilitate foarte mare. Uita-te mai bine pe eticheta si vezi care este cazul la tine!

Citeste si:  Ai auzit de noua ciocolata cu avocado?

Sursa foto: justinsomnia.org

loading…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here