Confectiile metalice-materiale folosite pentru asigurarea durabilitatii constructiilor

0
65
loading...

Pe langa faptul ca asigura durabilitatea si rezistenta constructiilor, materialele metalice marcheaza evolutia umanitatii, inca din cele mai vechi perioade ale civilizatiei. Ele sunt indisolubil legate de progresele realizate in toate domeniile activitatii umane, constructiile fiind acel sector in care componentele ce au ca materie prima metalul sunt indispensabile.

Desi cunoasterea stiintoifica a fenomenelor din sfera procesarii metalelor am putea spune ca isi are originea in urma cu mai multe milenii, este lesne de inteles ca evolutia tehnicii s-a repercutat, automat si asupra aplicabilitatii lor.

Extinderea sferei lor a adus la aparitia asa-numitor confectii metalice, o categorie de material create, in principal, avand la baza, ca materie prima, fierul forjat, aluminiul sau inoxul.

In general, metalele grele sunt folosite, cu precadere, la anumite sisteme constructive, datorita unor performante specifice, cum ar fi, gradul de siguranta sporit in exploatare, etanseitatea la trecerea lichidelor sau gazelor sau rezistenta metalica, dar si datorita posibilitatii largi de industrializare a elementelor.

Constructiile metalice se realizeaza, preponderant, din semi-prefabricate de otel produse de industria siderungica, in functie de conditiile specifice de exploatare.

In ceea ce priveste realizarea de confectii metalice, profesionistii pot realiza o categorie vasta de componente.

Componentele confectii metalice

Principalele componente ale structurilor metalice sunt: stalpii, grinzile, contravantuirile, panelele de acoperis, riglele de fatada, balustradele, grilajele si barele metalice.

Stalpii fac parte din structura principala a constructiilor. Ei pot fi proiectati si executato in mai multe feluri, in functie de solicitarile clientilor. Executia acestora se face din profile laminate sau table sudate, in timp ce tratamentul anticoroziv se realizeaza prin sablare, grunduire si vopsire la culoarea dorita de beneficiar.

Grinzile pot fi proiectate si executate atat in varianta zebrelita (ferme) cat si din euro profile sau table sudate. Tratamentul anticoroziv se realizeaza, la fel ca in cazul stalpilor, prin sablare, grunduire si vopsire in culoarea solicitata.

Contravantuirile pot fi profile laminate tip L sau O din otel rotund, filetat pentru intinderea ulterioara cu intinzatoare speciala. Montarea lor se realizeaza atat in plan vertical (perete), cat si in plan orizontal (acoperis), ajutand la stabilitatea structurii.

Panele de acoperis reprezinta un suport de foxare pentru invelitoare, confectionat din panouri tip sandwich. Ele fac parte din structura secundara a componentelor metalice si se dimensioneaza in functie de proiectul transmis de catre client. Se executa din table zincate, prin deformarea plastic la rece. Sectiunile uzuale pentru pane sunt de tip „Z” si „C”,nu necesita, in principiu, vopsire ulterioara ele ramanand la culoarea nalurala a zincului.

Practic, cu ajutorul materiilor prime de inalta calitate, tehnicienii pot realiza orice tip de confectii metalice sau structuri metalice. Tehnica de ultima ora, care include masini pentru debitare  speciale sau cu laser, ghilotine sau aparate de sudura permite asigurarea unui flux continuu de procesare si productie si decuparea oricaror  forme dorite de catre client.

Cautis este unul dintre cei mai mari producatori de confectii metalice, care, pe langa acestea, mai furnizeaza si o gama variata de produse. Carosarile si vopsitoria auto, prelucrarea prin aschiere, agregatele frigorifice, componentele metalice pentru instalatii industriale ori echipamentele metalice pentru fermele piscicole sunt doar cateva dintre serviciile si produsele oferite de catre echipa sa tehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here