Semne spre tendinte narcisiste

0
69
loading...

tendinte narcisiste

Ce este mai neplacut si chiar enervant pentru cei din jur este ca o persoana sa se creada mai buna decat ceilalti si sa se laude intruna cu ceea ce realizeaza zi de zi. Este de admirat ca cineva sa fie atat de increzator in sine, insa exista o mare diferenta intre increderea in sine si semnele care demonstreaza ca ai tendinte narcisiste.

Ce este si mai rau este ca o anumita persoana nu isi da seama ca actioneaza in acest fel. Sau poate ca nu este la fel de rau ca cineva ce actioneaza cu narcisism cu buna stiinta.

Daca vrei sa stii cum sa identifici un asemenea om, cauta aceste semne spre tendinte narcisiste la cei din jurul tau

  • Simti nevoia de a exagera realizarile tale. Aceasta este una dintre cele mai obisnuite tendinte narcisiste ce le poate avea cineva. A avea un simt foarte mare al importantei de sine este un simptom al afectiunii de personalitate egocentrista despre care se vorbeste aici.

  • Nu iti este simpatica nici o persoana. Iarasi o caracteristica importanta a celor ce se iubesc prea mult pe sine si prea putin pe altii este lipsa de empatie. Asta demonstreaza ca nu prea iti pasa de cei din jur, ci doar de persoana ta.

  • Simti nevoia sa fii mereu in centrul atentiei. Daca ai un grup de prieteni si vrei sa descoperi care este narcisistul din el, atunci vezi care se baga cel mai mult in seama si care incearca sa atraga mereu atentia asupra lui. Poti sa fii in centrul atentiei si fara sa vrei tu, prin vorbe, purtare, imagine si asa mai departe. Insa, cand vrei ca toata lumea sa graviteze in jurul tau, asta este clar un semn al narcisismului.
Citeste si:  Si-a sapat mormantul in 1992 si de-atunci asteapta. Are 145 de ani

De asemenea, alte semne spre tendinte narcisiste ar fi folosirea celor din jur pentru binele propriu, superioritatea afisata catre cei din jur, dar si aroganta dusa la extrem.

Te regasesti in aceste semne sau ti se pare ca cineva din grupul tau social este caracterizat de tendinte narcisiste?

Sursa foto: Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here