Latest Post

Sectorul 2 participa la “Programul privind CASAREA AUTOVEHICULELOR UZATE” INEDIT: Fotografie de epoca din Bucuresti cu o pagina din istoria unui brand prahovean!


Pe șantierele de construcții, în atelierele industriale, spitale, cabinete stomatologice sau centre de cercetare, lucrătorii sunt protejați prin purtarea unor combinezoane de lucru realizate din materiale rezistente și, în unele cazuri, prevăzute cu aplicații speciale.

combinezoane de lucru

Principalele tipuri de combinezoane de lucru

În țările Uniunii Europene, printre care și România, este utilizat un sistem special de clasificare, în urma căruia rezultă 6 tipuri de haine care asigură protecția lucrătorilor:

• tipul 1 cuprinde echipamente etanșe, presurizate, cu sursă de aer independentă. Modelele încadrate în această categorie protejează împotriva gazelor și a lichidelor periculoase, a aerosolilor și particulelor solide;

• combinezoanele de tipul 2 nu sunt etanșe, dar pot să aibă o sursă externă de aer. Se dovedesc eficiente în egală măsură împotriva gazelor și aerosolilor;

• al treilea tip oferă protecție împotriva substanțelor chimice lichide. Hainele din această categorie sunt rezistente la contactul cu lichide sub presiune;

• tipul 4 protejează împotriva împroșcării cu lichide, substanțe chimice sau aerosoli, în medii fără contaminanți în aer;

• al cincilea tip de combinezoane de lucru oferă un grad sporit de protecție împotriva pulberilor periculoase și a particulelor solide aeropurtate;

• în fine, tipul 6 este recomandat în mediile de lucru cu riscuri minime și oferă protecție la contactul cu substanțe chimice lichide.

Pe de altă parte, o altă clasificare posibilă distinge echipamentele de unică folosință de cele reutilizabile. Avantajele celor care sunt folosite o singură dată și apoi aruncate constau în primul rând în prețul redus. În schimb, cele reutilizabile sunt realizate din materiale cu rezistență la foc și mecanică ridicată.

Este recomandat ca spălarea echipamentelor reutilizabile să fie realizată fie la locul de muncă, acolo unde sunt folosite în mod obișnuit, fie la o curățătorie specializată. În schimb, nu este deloc recomandată spălarea acasă, alături de hainele familiei sau de cele purtate pe stradă ori prin gospodărie. Sfatul este valabil și în ceea ce privește depozitarea echipamentelor. În acest scop, este necesar un dulap curat, în care combinezoanele curate să fie separate de cele murdare.

Combinezoane de lucru cu aplicații speciale

Combinezonul de protecție 3M™ 4532+ oferă o protecție ridicată împotriva particulelor uscate și, în anumite cazuri, a stropirii limitate cu substanțe chimice lichide. Materialul de tip SMMMS, din care este realizat, permite o foarte bună circulație a aerului. Fermoarul în ambele sensuri, prevăzut cu o clapetă protectoare etanșă, oferă un confort sporit și o protecție suplimentară. Gluga este realizată din trei segmente diferite, iar manșetele sunt croșetate și prevăzute cu elastic pentru zona taliei și a gleznelor, astfel încât asigură concomitent o fixare eficientă și o libertate sporită de mișcare. Hainele sunt tratate anti-static și prezintă un grad redus de scămoșare.

Combinezonul de protecție 3M-4520CS asigură o protecție excelentă împotriva pulberilor și a substanțelor chimice periculoase pentru sănătate. Materialul microporos, confecționat din mai multe straturi, protejează și, în același timp, permite circulația aerului și reducerea acumulării căldurii. Prezintă elastic la glugă, la talie, la glezne și mâini și este recomandat inclusiv pentru protecția împotriva particulelor radioactive.

Alege combinezoane de lucru corespunzătoare domeniului tău de activitate! Materialele rezistente și aplicațiile speciale îți vor proteja sănătatea și îți vor asigura integritatea corporală!

Articolul Prin ce se deosebesc acele combinezoane de lucru cu aplicații speciale de cele obișnuite? (P) a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.Source link