Cursuri dedicate tinerilor care nu sunt incadrati profesional si nu urmeaza niciun program educational sau de formare

[ad_1]

Proiectul AgeNT – Agenția pentru Tinerii NEETS (cod Mysmis 154154), anunță lansarea unei serii de cursuri dedicate tinerilor care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare (NEETs), în cadrul programului de formare profesională pentru 154 de tineri din regiunea Sud-Muntenia. Proiectul AgeNT este realizat de Asociația “Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor” EUROPROJECT (CCMP EUROPROJECT), în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, și se derulează în perioada 1 iulie 2022 – 31 decembrie 2023.

În luna septembrie, debutează cursul de calificare nivel 2 lucrător în comerț, care însumează 360 de ore de pregătire și cuprinde două grupe. În luna octombrie este programat cursul de calificare nivel 2 agent de securitate, cu 360 de ore de pregătire și o grupă de cursanți. Alături de acestea, în cadrul proiectului AgeNT se vor organiza  o grupă de curs calificare nivel 2 confecționer textile (360 ore), o grupă de curs calificare nivel 2 lucrător în cultura plantelor (360 ore), trei grupe de curs specializare machior (180 ore), o grupă de curs de specializare în domeniul competențelor digitale (80 ore), două grupe de curs de specializare Inspector/referent resurse umane (60 ore). La cursuri se pune accent pe partea practică, iar după curs se încearcă facilitarea angajării cursanților în domeniul pentru care s-au pregătit. Cei care doresc să participe la cursurilor organizate în proiectul AgeNT se pot adresa către: Mirabela Jianu – manager de proiect: 0758.099.670, e-mail office@europroject.org.ro.

Proiectul AgeNT are o valoare totală de 4.948.386,34 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 4.868.167,57 lei) și este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Cod apel: POCU/991/1/3/Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2, Componentă 1: Viitor pentru tinerii NEETs I, Axa prioritară: Inițiativa locuri de muncă pentru tineri.

Grupul țintă vizat de proiectul AgeNT va fi format din 378 de tineri șomeri cu vârstă cuprinsă între 16 și 29 de ani, care nu sunt ocupați și nu urmează nicio formă de educație sau formare, cu domiciliul sau reședința într-unul din județele regiunii Sud Muntenia, înregistrați și profilați în prealabil de către Serviciul Public de Ocupare – SPO. Pentru a fi eligibil în grupul țintă, la dată întrării în operațiune, o persoană trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

– să fie tânăr NEET cu vârstă cuprinsă între 16 și 29 de ani

– să fie înregistrat și profilat de SPO

– să aibă domiciliul sau reședința într-unul din județele regiunii Sud Muntenia

Grupul țintă va fi selectat având în vedere respectarea principiului egalității de gen – cel puțin 50% din totalul grupului țintă vor fi femei, dar și a egalității de șanse – din cele 378 de persoane, minim 38 persoane vor fi de etnie romă,  minim 76 de persoane vor avea domiciliul sau reședința în mediul rural, iar cel puțin 114 tineri NEETs (30% din grupul țintă) vor avea nivel de ocupabilitate C (greu ocupabil) sau D (foarte greu ocupabil).

Articolul Cursuri dedicate tinerilor care nu sunt incadrati profesional si nu urmeaza niciun program educational sau de formare a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

stirihot.ro

Learn More →