Cum reușești să faci bradul de Crăciun să reziste în fața animalelor de companie

Ești un mare iubitor de animale de companie, și de aceea în familia ta există cel puțin un prieten necuvântător. Cu atât mai mult cu cât și cel mic și-a dorit mult un astfel de companion. Acum, se apropie Crăciunul, și deja te gândești cu teamă la momentul în care toată casa va fi împodobită, iar bradul va fi în centrul atenției. Cel mai probabil, din experiențele anterioare, știi că între acesta și animalele de companie există o mare atracție… din partea ultimelor. Nu este cazul să te gândești să renunți la împodobirea bradului, pentru a evita incidentele neplăcute, ci doar să iei unele decizii care s-ar putea dovedi salvatoare. Hai să vedem împreună câteva dintre ele.

Alege brazi artificiali

Chiar dacă nimeni nu poate contesta farmecul aparte al unui brad natural așezat în living, nu este cazul acum să te avânți către așa ceva. Optează pentru brazi artificiali, eventual mai mici, pe care îi poți amplasa și în mai multe camere din casă. Dacă nu, unul mai mare este suficient. Acesta este mai puțin tentant pentru animăluțul de companie și, dacă totuși se întâmplă să îl mai și răstoarne, este mult mai ușor de pus de poziție și de refăcut rapid decorațiunile.

Ține-ți prietenul cu patru picioare în altă cameră

Dacă totuși ai parte de o casă spațioasă, cu multe camere, să-l ții pe micul prieten cu patru picioare într-un loc unde nu are acces la brad este perfect. Evident, trebuie să fii mereu în alertă, pentru că este foarte rapid, iar tentația este mare, dar în orice caz, este mult mai simplu așa.

Un țarc în jurul bradului

Dacă animalul de companie este un câine, un țarc în jurul bradului ar trebui să fie de ajuns. În schimb, în cazul pisicilor, ia în calcul să legi bine bradul, pentru că acestea sunt bune acrobate și mai mereu profită de orice clipă de neatenție pentru a-i declara război simbolului Crăciunului. Și nu uita de recomandarea de mai sus, iar pe BraziCraciun.net găsești exact ce ai nevoie.

Spray repelent

După cum bine știi, există anumite mirosuri care nu sunt pe placul animalelor de companie. Câinii nu sunt cei mai mari fani ai izurilor amărui, în timp ce mirosul de citrice nu este pe placul pisicilor. Noi, oamenii, le adorăm. Prin urmare, mergi la un petshop și cumpără un spray repelent cu aceste arome, cu care pulverizează în jurul bradului. Mica tornadă cu patru picioare se va ține deoparte de bradul de Crăciun. Nu uita ca din când în când să mai pulverizezi, pentru a împrospăta mirosul. Pare mult mai simplu, nu?

Folia de aluminiu ține pisica deoparte

Îți adori pisicuța jucăușă, dar este clar că acum ai nevoie să o ții departe de bradul de Crăciun. O metodă simplă, eficientă și foarte ieftintă este să folosești folie de aluminiu, pe care o poți așeza în jurul bazei. Nu se știe exact care este motivul, dar micile feline nu agreează deloc sunetul pe care lăbuțele lor îl produc la contactul cu folia de aluminiu, așa că ai putea încerca și asta. Deși, este posibil ca pentru a evita această situație, pisica ta să îți arate cât de bine stă la acrobații și să își arate adevăratul talent, evitând cu abilitate folia pe care tu ai așezat-o în jurul bradului.

Ornamente care nu pot fi sparte

Câinii, cel puțin, adoră globurile rotunde, pe care le văd ca pe niște mingi numai bune de joacă. Evită să se întâmple ceva neprevăzut și optează pentru acel gen de ornamente care nu pot fi sparte. Recomandarea rămâne valabilă și în cazul în care sunt și copii mici prin prajmă, la fel de tentați de globurile strălucitoare.

stirihot.ro

Learn More →