Sorin Cimpeanu, raspicat: „Nu se justifica sub nicio forma demersuri precum initiativele izolate, la nivel local, care doresc reducerea temperaturii in scoli sau trecerea in online”

[ad_1]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut în această dimineață câteva declarații de impact, referitorla situația din școli și la unele măsuri luate, deja, cu de la sine putere decătre unele autorități locale referitoare la REDUCEREA căldurii în școli și la măsuri de economisire a energiei:

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”.

Mesajul a fost postat pe pagina oficială a ministrului Educației.

Articolul Sorin Cimpeanu, raspicat: „Nu se justifica sub nicio forma demersuri precum initiativele izolate, la nivel local, care doresc reducerea temperaturii in scoli sau trecerea in online” a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

stirihot.ro

Learn More →