Evenimente dedicate istoriei Regalitatii la Sinaia. Domeniul regal- simbolul natiunii romane independente, unificate si consolidate statal

[ad_1]

Miercuri, 28 septembrie, la Sinaia au loc debutat activități desfășurate în contextul vizitelor Familiei Regale de la Sinaia din primăvara anului 1919, unde cei prezenți pot descoperi istoria într-un alt mod – prin filme, expoziții de fotografie și discuții.

Domeniul Regal Sinaia, cu celebrele, pitoreștile castele Peles și Pelișor sunt cele mai vizitate obiective de patrimoniu din țară. Prin arhitectura sa impresionantă, prin rolul pe care l-a jucat în istoria modernă a României și prin colecțiile de patrimoniu pe care le adăpostește, Castelul Peleș este mai mult decât o casă sau decât Scaunul Familiei Regale a României.

Domeniul Regal Sinaia, construit de Regele Carol I, este simbolul națiunii române independente, unificate și consolidate statal.  După decesul lui Carol I, castelul a fost transmis Regelui Ferdinand, care l-a lăsat mai departe moștenire, în mod direct, Regelui Mihai, alături de întreg Domeniul Regal Sinaia. Castelul Peleș, simbol al statalității României, a fost permanent folosit de Regi pentru evenimente de stat și private.

Proiectul Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria a fost inițiat în luna mai la Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, sub auspiciile Familiei Regale a României, și îi are ca ambasadori pe: Irina-Margareta Nistor (Ambasador Cinema), Adrian Cioroianu (Istoric, Ambasador), Nicolae Pepene (Istoric, Ambasador), Mioara Anton (Istoric, Ambasador), Daniel Șandru (Politolog, Ambasador) și Alexandru Muraru (Istoric, Ambasador).

*La manifestări, pe urmele istoriei noastre prin intermediul 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐞𝐢 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐈̂𝐧𝐜𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐑𝐞𝐠𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐅𝐞𝐫𝐝𝐢𝐧𝐚𝐧𝐝 𝐈 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐧𝐞𝐢 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚, au fost prezenți și reprezentanți ai Instituției Prefectului Județului Prahova.

Articolul Evenimente dedicate istoriei Regalitatii la Sinaia. Domeniul regal- simbolul natiunii romane independente, unificate si consolidate statal a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

stirihot.ro

Learn More →