Prof. Daniela Lica a devenit Cetatean de Onoare al municipiului Ploiesti

[ad_1]

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici i-a acordat, astăzi, în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, doamnei profesor Daniela Lica, profesor de informatică la Colegiul Național “I.L.Caragiale” Ploiești și, totodată, coordonator al Centrului Județean de Excelență Prahova.

“Antrenorul de genii” cum este, binemeritat, numită, a reușit, în mai bine de trei decenii, de când este la catedră, să obțină, cu elevii pe care-i pregătește, rezultate impresionante la olimpiadele naționale și internaționale de profil.

În ultimii zece ani, s-a aflat în spatele a numeroși elevi ploieșteni, care au fost admiși la universități de prestigiu din lume, precum Cambridge, Oxford sau Imperial College London. Este, totodată, coordonatorul Centrului Județean de Excelență, unde sunt antrenați elevii care reușesc să facă Ploieștiul și România cunoscute la concursurile de informatică din toată lumea.

De asemenea, este autor și coautor la peste zece manuale de Informatică și membru în diverse comisii de specialitate. Performanțele sale au fost încununate cu Ordinul ”Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler”, iar, în urmă cu doi ani, a reușit să obțină, în premieră pentru învățământul prahovean, premiul MERITO, un proiect de recunoaștere a excelenței în educație.

Primăria municipiului Ploiești i-a decernat, în repetate rânduri, titlul de Profesorul Anului, pentru dăruirea și rezultatele de excepție pe care elevii săi le-au obținut în cadrul competițiilor la nivel național și internațional în domeniul informaticii.

In cursul acestui an, tinerii ploieșteni și doamna profesor Daniela Lica, mentor al echipei de robotică ploieștene, au obținut rezultate remarcabile în cadrul etapelor naționale și internaționale, derulate la nivelul Olimpiadei de Robotică First Tech Challenge. Acestia au fost felicitati, in urma cu trei luni, si de catre compania ploiesteana KIM, fondata in urma cu un deceniu de catre antreprenorul Vicentiu Corbu.

Detalii aici.

Articolul Prof. Daniela Lica a devenit Cetatean de Onoare al municipiului Ploiesti a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

stirihot.ro

Learn More →