EXCLUSIV: Doua mestere minunate din Izvoarele, ambasadoarele Prahovei la Targul 100 de Traditii Romanesti

[ad_1]

Măriuca Ciripoiu, meșteră cu sârg din Izvoarele- Prahova, e, în aceste zile, ambassador al harului țăranilor de pe Valea Teleajenului la Târgul 100 de Tradiții Românești găzduit la Muzeul Național al Țăranului Român din București.

 ONORANT! O meșteră din generația mai tânără dar cu har și bunovoire către datul străbun continu tradițiile și își păstrează asta ca… destin. Și-i bine-așa!!!

 Da, dar rebuie să spunem că tot acolo, Prahova mai are un ambasador, prin comorile lucrate de țesătoarea de poveste Lizeta Ionescu, tot din comuna Izvoarele.

Asociația Kogaion 115 vă invită în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2022 la târgul 100 de Tradiții Românești, organizat în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.

Pentru această ediție, sunt invitați la muzeu pe unii dintre cei mai buni meșteșugari, care vă vor încânta cu creațiile lor. La târg, vor fi expuse icoane, ii și cătrințe, pristolnice, zgărdane, ceramică de Corund, măști populare, ouă încondeiate, covoare țesute la război și ștergare, cojoace și chimire.

Tineri artizani vor expune vestimentație și jucării din lână împâslită, genți și accesorii din piele, păpuși reprezentând personaje din povești, bijuterii din argint lucrate manual, tablouri și decorațiuni din lut, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, lumânări organice parfumate, uleiuri de lavandă, împletituri din lână.

Vizitatorii pot găsi aici o gamă diversă de produse culinare tradiționale: brânzeturi de capră și de oaie, diverse soiuri de zacuscă și murături, palincă și țuică de prune, turtă dulce și cozonaci, ciocolată și prăjituri de casă după rețete maramureșene, dulcețuri și siropuri, miere și amestecuri apicole pentru imunitate, sucuri de aronia și șerbeturi aromate, fructe și legume proaspete, kürtős kalács și sarailii.

Cei care apreciază obiectele vechi și cu valoare istorică găsesc la anticarii participanți la eveniment unelte din lemn, mobilier țărănesc sau straie populare din diferite zone etnografice.

De asemenea, bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorbă cu afumătură, sarmale la ceaun, ciolan de porc în sos de vin, bulz cu brânză de burduf. Din mâncărurile de sezon nu pot lipsi pastrama de oaie la grătar și mustul proaspăt stors.

Pentru copii vor funcționa ateliere de creație unde cei mici își pot dezvolta imaginația. Prețul de participare este între 15 și 25 de lei, în funcție de opțiunea aleasă.

Program târg: zilnic între orele 10.00 și 19.00

Organizator eveniment: Asociația Kogaion 115

Articolul EXCLUSIV: Doua mestere minunate din Izvoarele, ambasadoarele Prahovei la Targul 100 de Traditii Romanesti a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

stirihot.ro

Learn More →