Criterii de care să ții cont atunci când dăruiești un ceas

Se apropie Sărbătorile de Iarnă, așa că te gândești tot mai mult să-i oferi partenerului un ceas de mână. Este un cadou care este în același timp util, dar și cu o simbolistică aparte. Se spune că nu ai cum să dai greș atunci când optezi pentru un astfel de dar, dar adevărul este exact invers. Tocmai mulțimea de modele ne pune în dificultate, la fel și preferințele celui care urmează să îl primească. Și, de ce nu, chiar și prețul contează! Am decis să îți venim în ajutor cu câteva recomandări de la specialiști referitoare la criteriile de care să ții cont atunci când îți faci alegerea.

Pentru bărbați sau femei?

Nu trebuie să mai amintim că există modele de ceasuri pentru bărbați și pentru femei, iar pe ceasuri-shop.ro chiar ai de unde alege. De regulă, nu prea poți să-i oferi iubitei un ceas masiv, masculin, și să te aștepți să îi placă. Optează pentru acele modele care exprimă stil, eleganță și feminitate.

Original sau no name?

Da, cu toții ne dorim ceasuri originale, ale unor firme recunoscute la nivel mondial, dar trebuie să recunoaștem, nu putem să ni le permitem. În niciun caz nu încerca să cumperi un fake, pentru că sigur gestul tău nu va fi unul apreciat, ba chiar dimpotrivă. În schimb, dacă nu ai la dispoziție un buget prea mare, optează pentru unul original, de la o firmă nu prea cunoscută, dar care au un mecanism de bună calitate și mai arată și bine!

Personalitatea destinatarului

Întotdeauna trebuie să alegi ceasul și în funcție de personalitatea celui care urmează să îl folosească. Nu poți veni cu unul plin de sclipici, pietre și metale strălucitoare la o persoană sobră, și nici invers. Din fericire însă, chiar nu te poți plânge din acest punct de vedere, pentru că există multe modele pe piață de unde poți să îl alegi pe cel potrivit.

Mecanismul de funcționare

În alegerea unui ceas bun, un criteriu peste care nu poți să treci este cel care se referă la mecanismul de funcționare. Aici avem de a face cu cele macanice sau cele cu mecanism quartz. Primele sunt ceva mai scumpe și mai rezistente, în timp cele cele cu mecanism pe bază de quartz stau mult mai bine la capitolul precizie, și sunt ceva mai accesibile. Decizia îți aparține în totalitate.

Nu uita nici de tipul de afișaj, iar dacă nu știi spre care model să âți îndrepți atenția, consultă-te cu vânzătorul,care  îți poate oferi câteva sfaturi bune, de care să ții cont.

Mai mult decât un cadou, un adevărat simbol al relației

A oferi un ceas partenerului nu reprezintă doar un simplu cadou. Este un simbol al relației voastre, așa că trebuie să fii ceva mai atent/ă la capitolul calitate. De asemenea, optează mereu pentru un model original, nu contează dacă este mai scump sau mai ieftin. Și, chiar dacă mai sunt vreo două luni până la Crăciun, poți să profiți și să cauți în liniște de pe acum pe acela care se va dovedi a fi darul perfect!

stirihot.ro

Learn More →