SUPER: S-a lansat Harta Digitala a Apelor Minerale

[ad_1]

Inițiativă demnă de luat în seamă: S-a lansat Harta Digitală a Apelor Minerale. Platformă indică 39 de localități cu potențial balnear excepțional, indiferent că au sau nu statut de stațiune balneoclimaterică, și 200 izvoare de apă minerală, majoritatea nevalorificate, din județele Harghita, Covasna și Mureș, și conține informații utile pentru cetățeni.

Prin cooptarea altor instituții din administrația publică și universități, Departametul pentru Dezvoltare Durabilă își propune să extindă proiectul pe viitor.

Demn de știut, România deține 60% dintre apele minerale din Europa. Este timpul să le valorificăm durabil. Pe lângă turism, economie și dezvoltarea locală sustenabilă, popularizarea apelor minerale are un rol extrem de important și pentru Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 3 care se referă la o viață sănătoasă.

Este foarte important ca cetățenii să aibă acces la aceste informații despre efectele terapeutice ale apelor pe care le găsim în țara noastră. Rămânem un partener implicat în proiecte de acest fel care aduc o contribuție reală la viitorul sustenabil pe care încercăm să îl construim.

Platforma poate fi accesată aici: http://www.balneomap.ro

Articolul SUPER: S-a lansat Harta Digitala a Apelor Minerale apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

stirihot.ro

Learn More →