Romania din inima… Parisului: A fost inaugurata PIATA „GEORGE ENESCU”

[ad_1]

Prezent la acest eveniment, Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis: „Mândru și emoționat să fiu astăzi la inaugurarea Pieței George Enescu, în inima cartierului parizian care i-a fost atât de drag ilustrului compozitor român și locul unde a creat Rapsodiile Române.

Acest gest de recunoaștere confirmă prietenia româno-franceză și relația extrem de specială dintre România și Franța, manifestată mai vizibil ca oriunde în lume la Paris. Români iluștri au trăit, creat, lucrat și au lăsat o moștenire importantă în orașul de pe Sena, iar francezii au știut să îi onoreze. Așa este și acum.

Românii care lucrează, traiesc și învață la Paris se vor bucura și vor fi mândri să treacă prin Piața George Enescu și să împărtășească ceea ce marele nostru compozitor spunea: „lumea trebuie să cunoască țara mea așa cum este ea. Peste tot pe unde mă duc, nu uit că aceasta este prima mea datorie”.

Mulțumesc românilor care participa la viața culturală și socială a Franței și îi așteptăm cu drag acasă, să petrecem împreună sărbătorile.

Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest omagiu adus creatorului și purtătorului de suflet românesc – edililor parizieni și echipelor lor, grupului de prietenie cu România din Adunarea Națională, Ambasadei României în Franța!”

Articolul Romania din inima… Parisului: A fost inaugurata PIATA „GEORGE ENESCU” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

stirihot.ro

Learn More →