Avantaje ale achizitiei de apartamente in Bucuresti in cartiere rezidentiale

Cei mai multi tineri din Romania aleg sa isi achizitioneze propria locuinta, chiar daca acest lucru inseamna rate la banci platite de-a lungul a zeci de ani. Este, bineinteles, o chestiune de traditie si dezvolatorii imobiliari sunt constienti de acest aspect. Dincolo de faptul ca uneori antreprenorii recurg la vanzarea de apartamente in Bucuresti si zonele limitrofe inainte ca intregul proiect sa fie finalizat, achizitia unei locuinte intr-un cartier rezidential nou poate avea o serie de avantaje.

Zona linistita, pe care viitorii locatari o pot personaliza prin prezenta lor

De multe ori, spatiul in care se muta cei care au cumparat apartament in Bucuresti intr-un cartier nou rezidential nu este prevazut cu toate utilitatile necesare, insa, cu timpul, acest lucru poate fi benefic si poate influenta deciziile dezvoltatorului privind amenajarea spatiilor de parcare sau a locurilor de joaca pentru copii, a spatiilor pentru agrement sau a pistelor pentru biciclete sau trotuarelor.

Se spune ca omul sfinteste locul, iar adesea, un spatiu virgin poate fi personalizat dupa noii locatari, acestia gasind motivatia necesara si facand demersurile fie catre dezvoltator, fie catre autoritatile publice responsabile pentru a beneficia de facilitatile pe care le-au visat.

Avantajul pionierilor in noile cartiere rezidentiale

Traiul intr-un cartier vechi si intr-un bloc de locuinte cu o vechime de zeci de ani poate avea dezavantajele lui in ceea ce priveste caracterul eterogen al locatarilor. Acestia pot avea varste si preocupari diferite, pot instala anumite cutume si obiceiuri care pot fi deranjante pentru nou-veniti. De aceea, a fi printre primii veniti intr-un cartier nou are avantajul de a nu gasi comportamente deranjante in ceea ce priveste folosirea spatiilor comune ori in privinta unor reguli precum programul de liniste.

In blocurile vechi, problema gunoiului menajer poate cauza neintelegeri intre locatari, fie ca acestia sunt obligati sa arunce resturile pe o ghena in interiorul blocului, fie ca trebuie sa iasa din apartament si sa acceseze un spatiu exterior. Scoaterea cosului de gunoi poate parea o problema destul de nesemnificativa, dar atunci cand intr-o cladire locuiesc zeci de persoane, exista si o multime de gunoaie, asupra carora trebuie sa planeze niste reguli, iar a fi printre primii intr-un bloc poate sa fie un privilegiu in stabilirea normelor de comportament in acest sens.

Instalatii si utilitati noi, in acord cu dezvoltarea tehnologiei

In noile apartamente din Bucuresti, proprietarii nu trebuie sa isi mai faca probleme privind vechimea instalatiilor sanitare sau a modului cum a fost realizata reteaua electrica. Daca doreste instalarea unor panouri solare pentru eficientizarea consumului de energie electrica, acestea se pot instala usor, fara a fi nevoie de multe eforturi pentru racordarea lor la reteaua de energie a furnizorului. De asemenea, alimentarea cu energie termica nu va mai fi o problema ca in multe dintre zonele vechi ale Bucurestiului.

Achizitia de apartamente noi in Bucuresti intr-o zona rezidentiala poate avea o serie de avantaje pentru viitorii proprietari, printre care zona linistita, posibilitatea de crea spatii comune in care locatarii sa isi desfasoare pasnic activitatea si beneficiile unor sisteme de utilitati complet noi.

stirihot.ro

Learn More →