Cum si de ce se strica frigiderele?

Cum si de ce se strica frigiderele?
Cum si de ce se strica frigiderele?

Frigiderele sunt aparate electrocasnice esentiale in majoritatea gospodariilor din intreaga lume. Acestea ne permit sa pastram alimentele proaspete pentru mai mult timp, ceea ce ne ajuta sa economisim bani si sa avem o alimentatie sanatoasa. Cu toate acestea, frigiderele pot avea nevoie de intretinere regulata pentru a functiona la capacitatea lor maxima. Iata cateva informatii importante despre frigidere si mentenanta acestora:

Functionare: Frigiderele functioneaza prin transferul de caldura din compartimentul lor interior catre mediul exterior. Acest lucru se realizeaza prin intermediul unui ciclu de refrigerare, care consta dintr-un compresor, un condensator si un evaporator. Compresorul comprima gazul refrigerant, care apoi trece prin condensator, unde se raceste si se transforma intr-un lichid. Lichidul refrigerant apoi trece prin evaporator, unde se vaporizeaza, ceea ce absoarbe caldura din compartimentul interior al frigiderului.

Reglarea temperaturii: Frigiderele au o termostat care regleaza temperatura din interiorul lor. Daca doriti sa modificati temperatura frigiderului, puteti ajusta termostatul prin rotirea sa intr-o anumita directie. Este important sa mentineti o temperatura constanta in frigider pentru a va asigura ca alimentele sunt pastrate proaspete cat mai mult timp posibil.

Curatarea si dezghetarea: Frigiderele trebuie curatate in mod regulat pentru a se pastra in cea mai buna stare de functionare. Acest lucru inseamna curatarea compartimentelor interioare, a usilor si a garniturilor. De asemenea, este important sa verificati periodic daca exista alimente care s-au stricat sau au expirat si sa le aruncati. Daca frigiderul are un compartiment de congelator, acesta poate necesita dezghetare din cand in cand.

Pentru a dezgheta congelatorul, scoateti toate alimentele si pune-le intr-un recipient cu apa rece. Lasati usa congelatorului deschisa pentru a permite caldurii sa intre si a topi gheata. Dupa ce s-a topit gheata, stergeti compartimentul de congelator cu o carpa umeda.

Filtrul de apa: Daca frigiderul dvs. are un sistem de filtrare a apei, trebuie sa schimbati filtrul la intervale regulate, de obicei la fiecare 6 luni sau an. Acest lucru va ajuta la mentinerea unei apei de calitate si a unui aer proaspat in frigider.

Economisirea energiei: In plus fata de mentenanta regulata, puteti lua anumite masuri pentru a va asigura ca frigiderul dvs. functioneaza cat mai eficient din punct de vedere energetic. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face este sa nu il supraincarcati. Daca frigiderul este prea plin, sistemul de refrigerare va avea mai mult de lucru pentru a mentine o temperatura constanta, ceea ce poate duce la consumul mai mare de energie. 

Probleme comune: Chiar daca frigiderele sunt aparate durabile, pot aparea totusi probleme din cand in cand. Una dintre problemele cele mai frecvente este blocarea sistemului de refrigerare.

Acest lucru poate fi cauzat de un compresor defect sau de o problema cu tamburul evaporatorului.

Alte probleme comune sunt problemele cu usile frigiderului, cum ar fi o garnitura deteriorata sau o inchidere defectuoasa, care poate cauza scurgerea aerului si deteriorarea alimentelor. In cazul in care intampinati probleme cu frigiderul dvs., este recomandat sa apelati la reparatii frigidere sector 4 Bucuresti Bazarka.ro – Reparatii frigidere sector 4 pentru a le rezolva.

In concluzie, frigiderele sunt aparate electrocasnice esentiale care ne permit sa pastram alimentele proaspete pentru mai mult timp. Este important sa le mentinem in buna stare de functionare prin curatare regulata, dezghetarea compartimentului de congelator, inlocuirea filtrului de apa si rezolvarea problemelor aparute. Daca intampinati probleme cu frigiderul dvs., nu ezitati sa apelati la un tehnician calificat pentru a le rezolva.

Cele mai importante motive pentru care se strica un frigider

Odata ce gheata s-a topit, porniti din nou frigiderul si cautati semne de acumulare de gheata in urmatoarele zile. Daca observati ca gheata incepe sa se formeze din nou, este timpul sa sunati la un reparator.

Este normal ca motorul frigiderului sa se simta putin cald. Cu toate acestea, nu ar trebui sa se simta fierbinte.

Daca puneti mana spre spatele frigiderului si simtiti o caldura excesiva, nu ezitati sa sunati la o companie de reparatii de frigidere. Chiar daca frigiderul tau pare sa-si mentina temperatura, un motor fierbinte este un semn ca functioneaza peste ore. Aceasta inseamna ca ar putea fi aproape de rupere si probabil ca veti suporta facturi mai mari la energie intre timp.

Frigiderul dvs. ar trebui sa emita intotdeauna un bazait foarte usor. Cand temperatura creste mai sus decat nivelul setat, motorul si compresorul frigiderului ar trebui sa porneasca si sa emita un sunet putin mai puternic.

Cu toate acestea, daca observati ca frigiderul dvs. porneste si se opreste in mod constant sau daca zumzetul continuu devine suficient de puternic pentru a observa, frigiderul se poate sparge. Alte sunete la care trebuie sa fiti atenti includ clicuri, bazait si suierat. Exista o multitudine de motive pentru care frigiderul tau ar putea face zgomot, asa ca vei dori sa-l verifici de catre un profesionist.

Te-ai hotarat sa impingi in sfarsit frigiderul si sa cureti sub el? Daca observati apa pe podea, asigurati-va ca apelati imediat o companie de reparatii de frigidere. Un alt semn ca frigiderul tau are scurgeri este acumularea de gheata pe pereti sau pe spatele frigiderului.

Atat gheata de pe pereti, cat si apa de pe podea pot duce la deteriorarea generata de apa, asa ca veti dori sa remediati aceasta problema imediat. Multe scurgeri nu sunt suficient de grave pentru a face ca apa sa se scurga pe podea din fata frigiderului, facandu-le sa treaca neobservate. Pentru a preveni acest lucru, luati in considerare sa scoateti frigiderul o data sau de doua ori pe an pentru a curata sub el si pentru a verifica eventualele scurgeri.

Gabriela Lazar

Learn More →