Afla care este cel mai bun cos de fum pentru casa ta: ghidul nostru complet pentru a face o alegere informata

Afla care este cel mai bun cos de fum pentru casa ta: ghidul nostru complet pentru a face o alegere informata
Afla care este cel mai bun cos de fum pentru casa ta: ghidul nostru complet pentru a face o alegere informata

Cand vine vorba de a alege un cos de fum pentru casa ta, poate fi dificil sa decizi care este cel mai bun. Exista o varietate de optiuni disponibile, fiecare cu propriile avantaje. In acest articol, ne-am propus sa iti oferim informatii utile pentru a te ajuta sa faci o alegere informata atunci cand vine vorba de cel mai bun cos de fum pentru casa ta.

In primul rand, este important sa tii cont de marimea cosului de fum. Asigura-te ca alegi un cos de fum care este suficient de mare pentru a face fata fumului si caldurii produse. Daca alegi un cos de fum prea mic, acesta poate suprasolicita sistemul si poate pune in pericol siguranta casei tale.

In al doilea rand, este important sa tii cont de materialul din care este fabricat cosul de fum. Fiecare material are propriile avantaje, astfel incat este important sa tii cont de ceea ce se potriveste cel mai bine cu nevoile tale. De exemplu, caramida este un material durabil si rezistent la caldura. Inoxul este un material rezistent la coroziune si la temperaturi ridicate. Ceramica este un material durabil si rezistent la caldura. Alege materialul care se potriveste cel mai bine cu nevoile si preferintele tale.

In al treilea rand, tine cont de aspectul cosului de fum. Alege un cos de fum care se potriveste cu designul si stilul casei tale. Poate ca doresti un cos de fum care sa se potriveasca cu stilul clasic al casei tale, sau poate ca doresti unul care sa adauge un element modern si minimalist. Alege un cos de fum care sa se potriveasca cu stilul tau si care sa adauge valoare estetica casei tale.

In al patrulea rand, tine cont de costul cosului de fum. Alege un cos de fum care se potriveste cu bugetul tau, dar nu uita sa tii cont si de calitatea si durabilitatea acestuia. Poate ca un cos de fum mai scump poate fi o investitie mai rentabila pe termen lung, daca acesta este mai durabil si necesita mai putina intretinere.

Nu uita sa tii cont de regulile si regulamentele locale privind cosurile de fum. Anumite materiale sau stiluri pot fi interzise in anumite zone sau pot necesita aprobari speciale pentru a fi instalate. Asigura-te ca te conformezi tuturor regulilor si regulamentelor pentru a te asigura ca ai un cos de fum legal si sigur.

Nu uita sa tii cont de intretinerea cosului de fum. Un cos de fum de calitate poate dura mult timp, dar va necesita intretinere periodica pentru a se mentine in stare buna. Asigura-te ca il intretii corespunzator si ca il verifici periodic pentru a te asigura ca functioneaza corect.

In concluzie, alegerea celui mai bun cos de fum pentru casa ta poate fi o decizie dificila. Asigura-te ca tii cont de marimea si puterea cosului de fum, de materialul din care este fabricat, de aspectul acestuia, de costul si de regulile si regulamentele locale. Alege un cos de fum care se potriveste cu nevoile si preferintele tale si care poate proteja casa ta impotriva pericolelor potentiale.

Cum sa eviti incendiile?

Intoarcerea lui Mary Poppins nu este singurul loc in care vei vedea cum apare un curator de cosuri . De asemenea, sunt vizitatori obisnuiti la casele cu seminee pe lemne si sobe pe lemne – sau cel putin ar trebui sa fie de dragul sigurantei.

Exista peste 25.000 de incendii de cos de fum raportate pe an in SUA In timp ce unele suna ca un jet care zboara joasa si includ flacari care scapa din partea superioara a cosului de fum , altele ard lent si raman nedetectate pana cand o inspectie a cosului de fum descopera daune. Incendiile cosurilor sunt periculoase, dar pot fi prevenite.

Acumulare de creozot in cosul de fum care captuseste cosul de fum . Creozotul este un reziduu foarte inflamabil, negru sau maro inchis, care este un produs secundar al arderii. Aceasta substanta poate fi crusta, asemanatoare gudronului, lipicioasa sau intarita. Daca este suficient – si temperatura interna a cosului de fum este suficient de ridicata sau scantei sau flacari ajung la el – se poate declansa un foc de cos.

Curatati si verificati cosul de fum cel putin o data pe an. Daca il folositi zilnic, ca o soba cu lemne pentru incalzire, vor fi necesare mai multe curatari in fiecare an. Curatarea cosului de fum dureaza intre 125 si 250 USD, in functie de tipul si starea cosului.

Ardeti focuri „curate”. Asta inseamna incendii cu mai multa flacara, mai putin fum. Pentru a obtine un foc curat, arde lemnul asezonat care s-a uscat de un an sau mai mult. Pastrati-l sub acoperire pana la utilizare, astfel incat sa fie uscat cand este adaugat in focar. Evitati arderea plantelor vesnic verzi – acestea tind sa explodeze si sa scanteie mai mult decat lemnele de esenta tare, creand un pericol de incendiu.

Tineti clapeta complet deschisa. Alimentarea cu aer restrictionata de la un clapete partial inchis se adauga la acumularea de creozot, conform Institutului pentru Siguranta Cosurilor din America .

Fii inteligent cu ceea ce arzi . Unii oameni isi incep focul cu busteni de ziar infasurati. Evitati arderea paginilor lucioase, a hartiei de ambalaj sau a cartonului, care pot elibera substante chimice daunatoare. Nu puneti niciodata hartie deasupra unui foc; hraniti-l sub gratar, astfel incat fragmentele arzatoare sa nu se ridice pe cos si sa provoace un incendiu de cos.

Gabriela Lazar

Learn More →