Cum sa cureti algele din piscina?

Cum sa cureti algele din piscina?
Cum sa cureti algele din piscina?

Daca aveti o problema cu algele constante in piscina, ar trebui sa stiti ca dezinfectantul si substantele chimice obisnuite nu vor scapa de ele. Soarele permite inflorirea algelor din piscina sa se raspandeasca in piscina dvs. si este usor de trecut cu vederea atunci cand observati pentru prima data o mica crestere in jurul scarilor sau pe marginile piscinei.

Dar, algele din piscina se pot transforma rapid intr-o problema masiva daca nu o eliminati si nu luati masuri pentru a le impiedica sa creasca in primul rand.

DEFINIREA ALGELOR IN PISCINA

Aproape orice pamant sau resturi vegetale contine alge cianobacteriene. Sporii sunt suficient de usori pentru ca briza sa-i poarte direct in apa piscinei tale sau se pot prinde de costume de baie si ii poti adauga singur in apa. Veti avea intotdeauna alge in piscina, dar cateva lucruri pot declansa o inflorire de alge. Este posibil sa aveti o filtrare inadecvata pentru dimensiunea piscinei dvs. sau niveluri scazute sau inconsecvente de clor. Poti folosi antialge piscina.

Circulatia proasta a apei cu puncte moarte sau dezechilibrul piscinei in substantele chimice ale piscinei sunt, de asemenea, doi mari vinovati. Unul sau oricare dintre acesti factori poate declansa o inflorire de alge din piscina care se raspandeste peste piscina dvs. Daca afara este cald si insorit, puteti avea o infestare completa in cateva ore. Algicidul este o modalitate eficienta de a va ajuta cu filtrarea, igienizarea si circulatia apei si de a scapa de cresterea algelor negre, verzi sau galbene.

CELE MAI COMUNE PATRU TIPURI DE ALGE DE BAZIN

Desi exista peste 20.000 de tipuri de alge si le puteti descompune dupa culoare. Exista patru categorii mari pe care le puteti utiliza pentru a identifica algele din piscina dvs.

CATEGORIA UNU – ALGELE NEGRE

Algele negre sunt extraordinar de greu de indepartat din piscina odata ce s-au instalat. Are un strat protector durabil care face dificila frecarea, cu radacini puternice care il fixeaza pe peretii piscinei tale. Radacinile vor creste in tigla sau chit si trebuie sa indepartati toata radacina pentru a o trata. Din punct de vedere al aspectului, algele negre au o culoare verde foarte inchis cu pete negre.

CATEGORIA A DOUA – ALGELE VERZI

Orice proprietar de piscine din Melbourne sau oriunde in Victoria ar trebui sa fie foarte familiarizat cu algele verzi, deoarece este cea mai comuna tulpina. Problemele de filtrare sau apa tulbure o pot scoate la iveala si ii place sa se agate de pereti sau sa pluteasca in apa. O inflorire de alge verzi va va oferi un bazin verde. Il puteti vedea ca foi de alge de piscina sau pete mici care plutesc in apa dvs. si poate forma un slime verde.

CATEGORIA A TREIA – ALGE ROZ

Algele roz sunt de fapt bacterii care se prezinta sub forma de dungi sau pete si apar in colturile si crapaturile piscinei dvs. Creste foarte lent si, cel mai probabil, nu va va prelua intreaga piscina. Functioneaza cel mai bine in piscine cu o filtrare proasta si se va atasa de orice suprafata neteda, cum ar fi peretii sau jucariile de la piscina. Pentru a-l trata, trebuie sa cresti nivelul de clor din piscina si sa aplici soc.

CATEGORIA A PATRA – ALGE GALBENE

Algelor mustar le place sa se lipeasca de peretii piscinei in zonele umbrite. Este greu sa scapi de el odata ce prinde si se formeaza in foi. Ai putea petrece saptamani incercand sa scapi de el, deoarece este atat de usor sa-ti recontaminati piscina. Buzunarele mici se pot agata de jucariile de piscina, echipamentele de curatare sau in interiorul filtrului piscinei si este rezistent la clor.

CAUZELE ALGELOR DIN PISCINA

Odata ce algele intra in apa piscinei dvs., ele se pot transforma intr-o inflorire de alge daca aveti nitrati, substante chimice dezechilibrate, temperaturi calde, lumina soarelui, dioxid de carbon sau fosfati. Circulatia proasta a apei, filtrarea slaba si neigienizarea piscinei vor contribui, de asemenea, la cresterea rapida. Cand devine insorit si se incalzeste, sporii de alge iau orice dioxid de carbon prezent si imping oxigenul pentru a crea mediul perfect de crestere. Are nevoie de hrana pentru a creste si exista multa apa din piscina din cauza contaminantilor si a prafului. Se pot hrani si cu algele moarte ale piscinei.

PREVENIREA ALGELOR DIN PISCINA

Controlul nivelului de clor este cel mai bun mod prin care poti preveni o explozie de crestere a algelor din piscina. Mentineti un echilibru bun al apei, rulati sistemul de filtrare in fiecare zi si adaugati un algicid in apa o data pe saptamana. Nivelul de alcalinitate ar trebui sa fie de 100 ppm, pH-ul ar trebui sa fie de 7,2, iar nivelul acidului cianuric ar trebui sa scada intre 30 si 50. Acestea sunt cele mai bune niveluri pentru a opri algele inainte de a se instala.

Vrei ca apa ta sa treaca prin doua turnover-uri complete in fiecare zi. Clorul ar trebui sa scada intre 2 si 4 ppm, iar apa ar trebui sa circule constant. Suplimentele cu minerale sau ozon si tratamentul UV pot functiona bine. Daca este posibil, adaugati urmatoarele in apa:

Minerale – Cuprul, argintul si aurul sunt toate minerale care incetinesc cresterea algelor. Veti obtine forme chelate ale acestor minerale care le vor impiedica sa va pateze peretii, echipamentele si podeaua piscinei.

Chitina – Chitina poate opri cresterea algelor prin curatarea unei game largi de contaminanti cu care se hranesc algele din apa. Acest lucru creste, de asemenea, eficacitatea sistemului dvs. de filtrare si a dezinfectantului pentru piscina.

Eliminator de fosfat – Fosfatul constituie partea principala a dietei algelor. Scurgerea ingrasamantului sau resturile de frunze care cad in piscina pot creste nivelul de fosfat, iar aceasta substanta chimica il elimina.

Tetraborat de potasiu – Aceasta substanta chimica opreste algele sa transforme dioxidul de carbon intr-o sursa de hrana pe care o foloseste pentru a inflori si a se raspandi.

Gabriela Lazar

Learn More →