Ce este o casa funerara si pentru ce serveste?

Ce este o casa funerara si pentru ce serveste

Termenul de casa funerara este adesea confundat cu o casa funerara. Din acest motiv, in acest articol veti afla ce este o casa funerara, ce servesc, ce servicii ofera etc.

Ce este o casa funerara? Definitie

O definitie exacta a casei funerare ar fi: „Acea companie care este responsabila pentru oferirea de servicii funerare, cum ar fi inmormantari, incinerari sau servicii funerare in general”.”

Adica, este compania care este responsabila pentru toate procedurile funerare, un alt lucru va fi o casa funerara care este cladirea in care se face lumanarea defunctului. Ambii termeni sunt adesea confuzi, deoarece se crede ca fiecare casa funerara are propria casa funerara si este falsa.

Mai multe case funerare pot functiona in aceeasi morga. Din acest motiv, in cazul decesului unui membru al familiei, este recomandabil sa mergeti la o asigurare de deces.

Care sunt serviciile tipice oferite de o casa funerara

O casa funerara este responsabila pentru furnizarea unei serii de servicii pentru a consilia, ingriji si ajuta familiile celor decedati. Printre principalele servicii oferite de o casa funerara se numara:

  • Ca regula generala, compania funerara va fi responsabila pentru confirmarea faptului ca documentele necesare in acest tip de procedura sunt completate si livrate corect. In plus, sa va ocupa de alte detalii, cum ar fi incheierea de acorduri cu cimitirele si mass-media.
  • Asigurati-va din timpul vietii ca aveti toate nevoile de baza acoperite, astfel incat sa nu fie nevoie sa va faceti griji cu privire la nimic, cand raul se va intampla.
  • Casele funerare controleaza in permanenta procesul si coordoneaza toate acestea cu biserica sau crematoriul, precum si cu diferitii asistenti care participa la ultimul ramas bun al defunctului.
  • Casa funerara are printre atributiile sale si trimiterea sau primirea ramasitelor defunctului chiar si in cazul in care defunctul doreste sa fie ingropat sau incinerat intr-un alt loc (national sau international). In cadrul acestor sarcini externe va fi, de asemenea, pregatirea corpului pentru a fi pus intr-un sicriu si fixat.
  • Cand decedatul este dus la casa funerara, el este uneori imbalsamat pentru a intarzia descompunerea. Adica, casa funerara va fi responsabila pentru efectuarea serviciilor de thanatoaesthetics si thanatopraxia in cazul in care este necesar.
  • Casa funerara pune de obicei deoparte una sau mai multe zone ale spatiilor sale pentru ca familiile sa se adune in timpul vizitei. Multe case funerare ofera, de asemenea, servicii de previziune pentru cei care doresc sa-si pregateasca propriile servicii funerare in timpul vietii.

Ce oameni lucreaza intr-o casa funerara

Angajatii caselor funerare sunt cunoscuti sub numele de personal funerar. In cadrul acestui personal s-ar putea distinge intre cei care sunt dedicati propriilor servicii funerare de cei care sunt dedicati altor servicii complementare, cum ar fi cele administrative sau de marketing.

Un undertaker este cel care are contact cu procesul funerar in sine si cu familiile. Acestia sunt denumiti agenti funerari.

Prin urmare, nu putem inclue aici si alt personal precum personalul alocat birocratiei mortii in sine, cum ar fi administrativ, avocati, personal de marketing etc…

Cum functioneaza o casa funerara

Pentru a sti cum functioneaza o casa funerara, principalul lucru este sa stii care sunt obiectivele unei case funerare.

Obiectivul principal al unei case funerare este acela de a consilia si ajuta familia intr-un moment la fel de delicat ca moartea unei persoane dragi. De regula, nimeni nu cunoaste functionarea procesului funerar si exista functia principala a casei funerare de a consilia si asista rudele defunctului.

Din acest motiv, casa funerara este responsabila pentru asistarea familiei in procedura si a documentelor funerare necesare.

Ca regula generala, functionarea unei case funerare va depinde de sectiunea in care lucrati:

  • Vor fi agenti funerari. Cei care asista, consiliaza si ofera produse funerare familiilor.
  • Administrativ: Acei oameni dedicati completarii documentelor birocratice si contabilitatii casei funerare.
  • Soferi: Transportatorii de cadavre.
  • Altele: cum ar fi asistentii si alte servicii derivate  Pe Servicii 07funerare gasesti detalii.

Istoria caselor funerare

Cea mai veche casa funerara datand din 1769 a fost casa funerara a lui Anthony Hay (Williamsburg, Virginia), care a fost primul care a creat sicrie mecanic.

Inainte de 1860 au existat o varietate de metode utilizate pentru a preveni descompunerea. Cu toate acestea, dupa razboiul civil din Statele Unite, imbalsamarea a devenit cea mai populara optiune.

Pana in 1890 existau 9.891 de directori funerari, deoarece cresterea sectorului a fost exponentiala incepand cu 1860. Oamenii au inceput sa dea importanta actelor si pompilor funerari, astfel incat sa treaca de la trezirile tipice din case (casa funerara) la un mediu mai profesionist.

In plus, odata cu aceasta schimbare de tendinta, au fost create noi mijloace de transport, spitale si facilitati care vor ajuta la furnizarea unui serviciu funerar.

Serviciul funerar de astazi ofera nu doar suport in ce priveste rganizarea inmormantarii ci si uport pentru familiile indurerate.

Gabriela Lazar

Learn More →