Cum sa alegi un avocat bun – Asemanari intre lege si medicina

Cum sa alegi un avocat bun - Asemanari intre lege si medicina

Da, in cazul in care nu stiati, ca si in medicina (ambele profesii sunt foarte asemanatoare, unele in domeniul sanatatii si altele in domeniul juridic), exista diferite specialitati. Fiecare problema are specialistii sai. De exemplu, daca va doare gatul, veti merge la clinica ambulatorie la medicul generalist si nu veti merge la eminenta operatiilor cardiace. Vezi detalii pe site-ul avocat Israel – Si-law.ro.

In acest moment trebuie sa fiti atent cu generalistii. Ei sunt de obicei mai ieftini, dar au mai putina experienta si asta  este  automat  mai ieftin. Dar atentie, cel mai ieftin nu este cel mai bun…

Daca este nevoie de ceva intr-o problema juridica este sa fiti la curent cu legalitatea problemei tale, sa fiti la curent cu sentintele, modificarile si tot ceea ce influenteaza cazul. Acest lucru este necesar pentru a fi un avocat actualizat si experimentat. Angajarea unui avocat bun se poate baza pe aceste aspecte.

Acum, cat valoreaza un serviciu?, depinde de problema existenta si de valoarea pe care rezolutia sa o are pentru dv. Ati avea o interventie chirurgicala pe inima cu un medic care se ocupa doar de gat? Deci da, dupa cum puteti vedea va depinde de gravitatea problemei dumneavoastra. Daca aveti o raceala, puteti merge la clinica ambulatorie, dar daca aveti ceva mai grav, veti dori  sa vedeti un specialist.

EXPERIENTA DOVEDITA

Acesta este al doilea aspect de care trebuie sa tineti cont. Daca intrati in sala de operatie aveti grija sa fie cu cineva care a facut operatia de care aveti nevoie, de sute de ori. Acest lucru ii garanteaza dublarea specializarii anterioare si a anilor de experienta in gestionarea unor astfel de probleme.

Ca in toate profesiile, experienta aduce acel nivel care depaseste teoria scrisa. Stiti deja ca totul are nuante si un avocat cu 20 de ani de experienta a trecut prin aceste nuante de mii de ori.

Desigur. Alegerea experientei nu trebuie sa fie doar  bazata pe ceea ce spune avocatul, oricat de bombastic ar spune-o. Cercetarea pe internet, cautarea de informatii despre el pe internet; articole, aparitie in presa, formare acordata altor avocati..toate aceste lucruri conteaza in alegerea unui avocat bun.

Ajungem sa comparam din nou, avocatura  cu medicina. Ati avea operatiuni cu un specialist care are doar 5 operatii sau altul care are peste 1000 de operatiuni in spatele lui?

Pentru multi oameni, un avocat bun este unul care are maximum de experienta in povestile de succes.

PROACTIVITATE DEMONSTRATA

Acest punct este important pentru a obtine rezultate. In materie juridica, rezultatul nu este niciodata garantat 100%. Activitatile sunt angajate, nu rezultatele, dar ar trebui sa cereti proactivitate pentru a obtine cat mai mult posibil. Cand te gandesti cum sa alegeti un avocat bun, nu uitati sa tineti cont de garantii .

Deci, cum se alege alege un avocat bun ?

  • Vazand cum  arata avocatul si  cum este biroul sau sau cum  va trateaza la primul contact.
  • Daca are o secretara care te preia  rapid.
  • Daca este receptiv la problemele dv.

Ce este dreptul roman?

Fragmentele care au supravietuit arata ca nu a fost un cod de lege in sensul modern. Nu a oferit un sistem complet si coerent al tuturor normelor aplicabile si nu a oferit solutii juridice pentru toate cazurile posibile. Mai degraba, tabelele contineau dispozitii specifice menite sa modifice legea cutumiara existenta atunci. Desi prevederile se refera la toate domeniile dreptului, cea mai mare parte este dedicata dreptului privat si procedurii civile.

Printre cele mai importante legi adoptate in timpul Republicii timpurii au fost Lex Canuleia (445 i.Hr.), care permitea casatoria — conubium — intre patricieni si plebei; Leges Liciinae Sextiae (367 i.Hr.), care restrictiona cantitatea de pamant public — ager publicus — pe care orice cetatean il putea ocupa si prevedea ca unul dintre cei doi consuli anuali trebuie sa fie plebeu; Lex Ogulnia ( 300 i.Hr.), care permitea plebeilor sa detina anumite functii preotesti; si Lex Hortensia (287 i.Hr.), care afirma ca determinarile adunarilor plebeilor — plebiscita— ar fi de acum inainte obligatoriu pentru intregul populus Romanus, atat patricieni, cat si plebeii.

Un alt statut important din epoca republicana este Lex Aquilia din 286 i.Hr., care poate fi considerata drept radacina dreptului civil modern. Cu toate acestea, cea mai importanta contributie a Romei la cultura juridica europeana nu a fost promulgarea unor statute bine elaborate, ci aparitia unei clase de juristi profesionisti ( prudentes sau jurisprudentes , sing. prudens ) si a unei stiinte juridice. Acest lucru a fost realizat printr-un proces treptat de aplicare a metodelor stiintifice ale filozofiei grecesti la subiectul dreptului, subiect pe care grecii insisi nu l-au tratat niciodata ca pe o stiinta.

In mod traditional, originile stiintei juridice romane sunt legate de Gnaeus Flavius . Se spune ca Flavius ​​a publicat in jurul anului 300 i.Hr. formularele care contineau cuvintele care trebuiau rostite in instanta pentru a incepe o actiune in justitie. Inainte de vremea lui Flavius, se spune ca aceste formulare erau secrete si cunoscute doar de preoti. Publicarea lor a facut posibil ca non-preotilor sa exploreze sensul acestor texte legale.

 Indiferent daca aceasta poveste este sau nu credibila, juristii au fost activi si tratatele juridice au fost scrise in numar mai mare inainte de secolul al II-lea i.Hr. Printre juristii celebri ai perioadei republicane se numara Quintus Mucius Scaevola care a scris un tratat voluminos despre toate aspectele dreptului, care a fost foarte influent in vremurile de mai tarziu, si Servius Sulpicius Rufus ., un prieten al lui Marcus Tullius Cicero . Astfel, Roma dezvoltase un sistem juridic foarte sofisticat si o cultura juridica rafinata atunci cand republica romana a fost inlocuita cu sistemul monarhic al principatului in 27 i.Hr.

Gabriela Lazar

Learn More →