De ce este importanta starea containerului pe care il voi cumpara?

De ce este importanta starea containerului pe care il voi cumpara?
De ce este importanta starea containerului pe care il voi cumpara?

Desi tentatia de a economisi putini bani va face sa credeti ca puteti cumpara orice container, nu o faceti!

Sfarsind prin a construi casa cu un container slab din punct de vedere structural sau care necesita reparatii nu va face decat sa insemne ca pe termen lung ca  trebuie sa investiti mult mai multi bani decat era planificat.

Verificati daca containerul este in conditii optime pentru tipul de cladire pe care doriti sa o faceti.

Efectuati o inspectie a containerelor

Containerele folosite au facut de obicei unele calatorii pe mare, astfel incat structura containerului ar fi putut suferi unele daune.

Este necesar sa se verifice cu profesionistii ca aceste containere indeplinesc in continuare conditiile minime necesare pentru a fi transformate in case.

Metodologia de baza utilizata pentru inspectie este pur vizuala si functionala, adica inspectarea faptului ca podeaua si peretii nu au coroziune sau urme de lovituri care slabesc metalul si care se pot extinde de-a lungul lungimii recipientului.

Puncte de luat in considerare atunci cand cumparati acest tip de locuinte

Atractia acestui tip de constructie consta in simplitatea cladirilor sale, fiind foarte usor de obtinut case frumoase cu toate facilitatile necesare.

Desigur, utilizarea containerelor pentru a construi cladiri prezinta mai multe provocari pe care trebuie sa le depasiti inainte ca totul sa fie complet perfect. Afla aici more details.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti daca vreti sa cumparati sau sa construiti una dintre aceste case este sa va inconjurati de oameni specializati in acest tip de cladiri, va asiguram ca prin acompaniamentul corect al unei echipe speciale puteti avea casa visurilor  fara atatea neplaceri.

In acest moment, am dori sa va oferim cateva recomandari de care ar trebui sa tineti cont atunci cand cumparati o casa din containere.

Fiecare container este diferit

Structura, materialul de fabricatie si dimensiunile containerelor vor varia in functie de producator.

Tinand cont de toate acestea, va trebui sa fiti clar cu privire la cat de mare  doriti sa fie casa  si la asteptarile pe care vreti sa le indepliniti cu aceasta constructie, acest lucru va va indruma sa cunoaste-ti numarul de containere care vor fi necesare pentru a construi un design optim .

Tipul terenului si locatia

Daca aveti de gand sa va construiti casa de la zero, atunci va trebui sa cautati terenul potrivit in functie de marimea acestuia.

Identificati terenul din zona in care doriti sa construiti, pentru aceasta va puteti baza pe companii imobiliare sau puteti efectua o cautare online a oportunitatilor de vanzare.

Odata ce terenul a fost ales, acesta trebuie sa indeplineasca conditiile de baza pentru constructia de cladiri, acest lucru il veti cunoaste cu un studiu exhaustiv al solului.

Izolarea containerelor

Principalul material de fabricare a unui recipient este metalul, astfel incat sa poata deveni locuibil necesita izolatie termica care impiedica sau reduce trecerea caldurii in el.

Pe piata exista mai multe materiale care va vor ajuta cu aceasta sarcina, sa stim care sunt cele mai utilizate pentru acest tip de izolatie.

De ce tot mai multe persoane opteaza pentru case container?

Casele containere sunt exact ceea ce suna; case realizate din containere de otel pe care le vedeti transportand marfuri peste tot in trenuri, camioane si nave. Din aceste blocuri Lego uriase, oamenii construiesc case de toate formele si dimensiunile.

Containerele de transport sunt in general disponibile in 10ft, 20ft si 40ft. Cel mai mic container de transport poate oferi aproximativ 100 de metri patrati de spatiu pe podea pentru un container de transport de acasa. Opt containere mai mari impreuna pot face o casa cu doua etaje la aproximativ 1400 de metri patrati. Sute de micro-apartamente container impreuna pot face un bloc urias de apartamente.

De ce sunt folosite containerele pentru a face case, garsoniere, cabine si birouri? Ei bine, cu aproximativ 14 milioane de containere „in afara serviciului” in lume, exista o multime de ele disponibile. Iar jocul cu blocuri gigantice are un atractiv absolut!

Pe langa tendinte, interesul pentru casele containere face parte, de asemenea, dintr-un interes mai larg de a economisi bani cu case prefabricate si modulare. Multi potentiali proprietari cauta costuri mai mici de constructie si intretinere. Exista, de asemenea, perceptia ca casele containere contribuie la reciclare.

Multe case de containere de transport sunt disponibile ca case modulare prefabricate, ceea ce face timpul de constructie mai scurt. Unele companii fac publicitate pentru livrare in 10 saptamani! Cele mai multe dintre inspectiile codului de constructie se fac la fabrica, ceea ce face lucrurile mai simple si mai rapide. Sau daca proiectati o casa personalizata sau construiti un proiect de tip „do-it-yourself”, containerul va ofera o structura preconstruita distractiva cu care sa lucrati.

Exista un sistem mondial pentru mutarea containerelor. Odata ce ajung pe site-ul dvs., sunt relativ usor de pus pe o fundatie pregatita.

Cea mai mare parte a lucrarilor este finalizata pe un etaj de fabrica pentru un pret fix. Livrarea la santier, pregatirea santierului, fundatia, asamblarea si racordurile la utilitati sunt singurele costuri variabile. Acestea fiind spuse, casele container nu sunt intotdeauna mai putin costisitoare. Estimarile variaza, iar unii pun economiile la 5-10%, in functie de ceea ce comparati.

Gabriela Lazar

Learn More →