Beneficiile muzicii in cresterea personala
Muzica ne insoteste in orice moment. In timp ce lucram, in timp ce mergem in masina sau pe strada si suntem pe la petreceri, cel mai important lucru este muzica.
Ea ne conecteaza la niveluri pe care nici o alta opera de arta nu le poate face. Muzica din viata noastra ne transporta cu informatii care ating in acelasi timp mai multe niveluri ale fiintei noastre. Mai multe note si ritmuri sunt amestecate obtinand combinatii unice care sunt inregistrate in noi.
Muzica este, de asemenea, capabila sa trezeasca emotii si stari de spirit in noi. S-au spus multe despre „Efectul Mozart” si importanta stimularii timpurii cu muzica la copii chiar inainte de nastere.
Inspiratie creativa
Muzica este creativitate in sine.
Este un mijloc care permite coeziunea intre indivizi cu caracteristici diferite, oferind fiecaruia dintre ei propriul spatiu in cadrul grupului care il face unic si necesar.
Muzica este un limbaj universal de comunicare inteles de tot ceea ce conecteaza continentele si depaseste distantele si culturile.
Ea ajunge in adancurile oamenilor transferand un sentiment, o experienta, o idee care, intr-un fel sau altul, provoaca o miscare interioara in fiinta umana.
Dezvoltarea personala, cresterea si auto-imbunatatirea este obiectivul care se doreste in viata printr-un proces de transformare in care persoana adopta idei noi sau moduri de gandire pentru a genera noi comportamente si atitudini care duc la o imbunatatire a calitatii vietii prin atingerea obiectivelor sau scopurilor.
Aceasta transformare are nevoie de o adevarata inspiratie care sa poata porni din lumea emotionala sau din reflectia personala, dar care sa treaca prin noi insine pentru a cauta in mod constient o schimbare in viata.
Muzica este o arta puternica. Inspira, stimuleaza crearea si transformarea noastra si prin aceleasi legi ale cauzei si efectului, tipul de muzica pe care il ascultam ne propulseaza spre un comportament sau altul.
Ascultarea muzicii sentimentale, agresive sau de inalta tensiune are diverse efecte asupra indivizilor si grupurilor sociale. Cu totii am experimentat-o. Este chiar o tehnica de marketing pentru consumatorii dintr-un supermarket, de exemplu, sa cumpere intr-un mod mai relaxat sau mai agil. poti vedea aici inclusiv modele de chitare pentru cazul in care vrei sa inveti sa canti.
Puterea muzicii la om
Muzica stimuleaza creierul sa creeze idei noi, precum si sa impace somnul. Ne ajuta, in functie de genul muzical si de tipul de melodie, sa gestionam stresul sau ne face sa ne simtim in viata.
O arta care ne insoteste si care a lasat urme ale prezentei sale inca de la primii pasi ai fiintei umane pe Pamant. Nu stim ce sa facem fara ea.
Aceasta reflectie ne conduce la concluzia ca muzica este atat de importanta pentru fiinta umana, deoarece se conecteaza cu fateta sa spirituala. Muzica este interpretata cu instrumente si ascultata cu urechile, dar depaseste cu mult undele sonore.
Muzica ne aduce mai aproape de dimensiunea spirituala a persoanei, deoarece este o realitate care depaseste materia insasi si ne predispune la o dimensiune umana superioara a deschiderii catre transcendenta si contact cu ceilalti.
Ce este muzica chineza?
Muzica chineza , ca si muzica Indiei, a fost in mod traditional un adjuvant la ceremonie sau naratiune.Confucius (551–479 I.HR. ) a acordat muzicii un loc important in slujba unui univers moral bine ordonat . El a vazut muzica si guvernul ca reflectand unul pe celalalt si a crezut ca numai omul superior care poate intelege muzica este echipat sa guverneze. Muzica, se gandi el, dezvaluie caracterul prin cele sase emotii pe care le poate infatisa: tristete, satisfactie, bucurie, furie, evlavie, iubire. Potrivit lui Confucius, muzica grozava este in armonie cu universul, restabilind ordinea lumii fizice prin aceasta armonie. Muzica, ca o adevarata oglinda a caracterului, face imposibila pretentia sau inselaciunea.
Desi muzica a fost importanta in viata Greciei antice , acum nu se stie cum a sunat de fapt acea muzica. Doar cateva fragmente notate au supravietuit si nu exista nicio cheie pentru restaurarea chiar si a acestora. Grecii erau dati speculatiilor teoretice despre muzica; ei aveau un sistem de notatie si „exersau muzica”, asa cum insusi Socrate, intr-o viziune, fusese indemnat sa faca. Dar termenul grecesc din care deriva cuvantul muzica era unul generic, referindu-se la orice arta sau stiinta practicata sub egida Muzelor .
Muzica, prin urmare, diferita de gimnastica, a fost atotcuprinzator. (Totusi, multe speculatii au fost indreptate in mod clar catre acel sens mai restrans cu care suntem familiarizati.) Muzica a fost practic un departament de matematica pentru filozofPitagora ( c. 550 I.HR. ), care a fost primul numerolog muzical si care a pus bazele acusticii .
In acustica, grecii au descoperit corespondenta dintre inaltimea unei note si lungimea unei coarde. Dar ei nu au progresat la un calcul al inaltimii pe baza vibratiilor , desi s-a incercat sa conecteze sunetele cu miscarile subiacente.
Platon (428–348/347 I.HR. ), ca si Confucius, a privit muzica ca pe un departament de etica . Si, la fel ca Confucius, era nerabdator sa reglementeze utilizarea anumitor moduri (adica, aranjamentele notelor, precum scalele) din cauza presupuselor efecte ale acestora asupra oamenilor. Platon a fost un disciplinar muzical sever; a vazut o corespondenta intre caracterul unei persoane si muzica care o reprezenta. Simplitatea simpla a fost cea mai buna.
In Legile sale, Platon a declarat ca complexitatile ritmice si melodice trebuiau evitate, deoarece duceau la depresie si dezordine. Muzica ecou armonia divina; ritmul si melodia imita miscarile corpurilor ceresti, delimitand astfelmuzica sferelor si reflectand ordinea morala a universului. Muzica pamanteasca este insa suspecta; Platon nu avea incredere in puterea sa emotionala.