Top 5 activități pe care să le faci cu copilul tău în această primăvară

Sezonul rece este pe sfârșite, iar primăvara se apropie cu pași repezi pentru fiecare dintre noi. Este momentul potrivit pentru a ieși din casă și a face diferite activități cu copilul tău. Dacă ești în căutare de idei noi și interesante pe care să le pui în aplicare, atunci citește acest articol în continuare. Cu siguranță vei putea pune și tu în practică aceste activități!

Află ce poți face și tu primăvara aceasta

  1. Ieșiți la o plimbare în natură

Primăvara este un anotimp frumos pentru a explora natura și a vedea cum înfloresc florile. Îți poți lua copilul la o plimbare în natură într-un parc local sau într-o rezervație naturală și să îi arăți diferite tipuri de flori și plante. Poți, de asemenea, să faci din asta un joc, cerându-i copilului tău să observe diferite tipuri de păsări sau insecte. Acesta este un mod plăcut de a petrece timp cu copilul tău, dar și a îl învăța să aprecieze natura!

  1. Apucați-vă de grădinărit

Grădinăritul este o modalitate excelentă de a-i învăța pe copii despre responsabilitate și despre ciclul vieții. Dacă nici tu nu ai prea multe cunoștințe în acest sens, poate că este cel mai bun moment să o faci. Îți poți ajuta copilul să planteze o mică grădină în curtea din spate, dacă stai la casă, sau în ghivecele din balcon. Îl poți încuraja pe acesta să planteze flori, legume sau ierburi aromatice, iar pe tot parcursul sezonului acesta poate avea grijă de ele și să le observe cum cresc!

  1. Faceți un picnic

Un picnic este mereu o idee bună, fiindcă te poți bucura de timp petrecut în natură mâncând ceva delicios. Așadar, pregătește-i copilului tău preparatele care mereu vă fac plăcere și ieșiți din casă. Un picnic îl poți avea oriunde: în parc, în pădure sau chiar pe plajă, dacă stai în apropierea mării. Nu uita să aduci cu tine o minge sau chiar un set de cărți de joc pentru a vă putea destinde după o masă copioasă!

  1. Mergeți la o plimbare cu bicicleta

Cum frigul este pe sfârșite, asta înseamnă că vei putea ieși la plimbare cu copilul tău, mai ales pe biciclete. Scoate-le din garaj și ieși din casă la o plimbare în natură. Dacă micuțul tău a crescut și trebuie să faci o achiziție nouă, vezi gama de biciclete pentru copii de la Altex, unde vei găsi exact ce ai nevoie și la prețuri extrem de accesibile. Așadar, nu mai sta pe gânduri și mergeți să faceți mișcare!

  1. Începeți un ierbar 

Cu siguranță ierbarele nu mai sunt la modă, dar tu poți schimba acest lucru! Începerea unui ierbar cu copilul tău primăvara este o modalitate excelentă de a explora împreună natura și de a crea o amintire de durată a timpului petrecut în aer liber. Este o activitate simplă, dar din care copilul tău poate învăța numeroase lucruri. Îi vei oferi ocazia de a se bucura de natură, dar și de a cunoaște diferite tipuri de plante.

Așadar, dacă vrei ca în această primăvară să nu mai stai în casă și să îți scoți copilul în aer liber, poți face aceste activități. Sunt simple, ușoare și nu necesită foarte mult timp de pregătire!

Sursă foto: Unsplash.com

stirihot.ro

Learn More →