Rochii de mireasa si domnisoare de onoare: care este rolul lor

Rochii de mireasa si domnisoare de onoare: care este rolul lor

Ai fost domnisoara de onoare? Rolul acestui grup de femei este indispensabil pentru mireasa sa se simta in siguranta pe tot parcursul organizarii si celebrarii casatoriei ei. Stiu tot ce ar trebui sa faca, de la alegerea rochiei de mireasa pana la acompaniamentul emotional.

Daca urmeaza sa te casatoresti in curand, cu siguranta una dintre cele mai dificile decizii care ti-au fost prezentate sau pe care le vei suferi in continuare, este alegerea domnisoarelor tale de onoare. Acele femei care te vor insoti in cea mai importanta zi din viata ta, care vor avea grija ca rochia ta de mireasa sa ramana impecabila, care vor tine buchetul atunci cand ai nevoie si se vor distra la maxim alaturi de tine.

In cadrul unei procesiuni de nunta, domnisoarele de onoare ale miresei sunt o parte indispensabila.Sarcina sa principala, asa cum am spus mai inainte, este de a insoti si de a sprijini mireasa si mirele pe tot parcursul planificarii nuntii si in timpul celebrarii. S-ar putea spune, practic, ca sunt ceva de genul asistentilor viitoarei sotii, cei care vor propune multe optiuni de rochii de mireasa si sali de petrecere.

Nu conteaza daca unirea va avea loc religios, civil sau ca petrecere de familie, sau toate cele trei impreuna, doamnele trebuie sa fie prezente pentru a oferi mainile lor femeii care este pe cale sa inceapa una dintre cele mai importante etape ale vietii ei. Stim ca organizarea unui eveniment de o asemenea dimensiune poate fi stresanta, astfel incat prietenii si familia mireselor care joaca aceste roluri ar trebui sa fie, de asemenea, un sprijin emotional.

Aici vine intrebarea cine pot fi domnisoarele de onoare. Aici nu exista restrictii, pentru ca poate fi oricine mireasa decide. Cel mai frecvent, acestia sunt cei mai apropiati prieteni si rude, cum ar fi surori, veri sau nepoate. De asemenea, este foarte frecvent ca femeile din familia mirelui sa fie luate in considerare.

Faptul ca sunt oameni apropiati va contribui la asta, de la alegerea rochiei de mireasa sau a meniului care va fi gustat, pana la dezvoltarea petrecerii, protagonistul noptii se simte in siguranta si increzator. Numarul de doamnepe careo femeie le poate avea in ziua nuntii nu este, de asemenea, strict definit, astfel incat poate fi numarul care va place, atata timp cat acestea reprezinta un sprijin real pentru dvs.

 www.croitoriepicasso.ro este cu siguranta locul din care poti achizitiona rochia potrivita pentru nunta ta.

Domnisoarele de onoare ar trebui sa fie singure?

Traditia nuntii spune ca absolut toate domnisoarele de onoare trebuie sa fie femei singure, dar adevarul este ca traim deja in vremuri rebele si in care este obisnuit sa incalcam putin regulile pentru a fi fericiti. Asadar, decizia este a ta daca vrei sa tii cont de o casatorie pentru escortele tale pentru casnicia ta. De fapt, ele pot fi foarte utile datorita experientei lor.

In plus fata de prezenta lor la ceremonia de nunta si sprijinul emotional, tovarasii unei mirese pot fi, de asemenea, foarte implicati in probleme logistice. Desigur, acest lucru este ceva optional, deoarece este posibil sa nu doriti sa le dati „mana libera”, dar ele pot fi cu siguranta de mare ajutor. Acesta va fi mai usor si mai rapid pentru tine de a selecta trousseaul pentru  nunta ta sau  de a angaja muzica pentru banchet..

Daca sunt femei apropiate de tine, iti vor cunoaste foarte bine gusturile si predilectia, asa ca vei avea incredere sa le lasi libere, astfel incat nunta visurilor tale sa aiba loc si sa nu suferi in acest proces. De asemenea, este comun faptul ca in anturajul feminin care insoteste miresele, exista una principala. Desi toate au un rol similar,  doar pe una singura va cadea sarcina de a fi mana dreapta a partii contractante in orice moment.

Petrecerea burlacelor

Una dintre cele mai distractive sarcini ale grupului de doamne este organizarea petrecerii burlacelor. Daca nu stii ce este aceasta, este o petrecere pre-nunta in care femeile apropiate miresei si ele se bucura de jocuri oarecum cochete si de o coexistenta de neegalat. Fara indoiala, este „ultima lor sansa” (desi nu este chiar cazul) sa se bucure de singuratatea si libertatea lor. Regina noptii este de obicei imbracata intr-o rochie de mireasa facuta cu…” hartie igienica”.

Stii de ce rochia de mireasa este alba? Aceasta este povestea ei curioasa

Regina Victoria a initiat doua tendinte majore in moda de-a lungul vietii sale: negru total pentru doliu si rochii de mireasa albe(desi negrul a fost imbracat pentru doliu inca de pe vremea Romei in Occident, regina Victoria a ridicat-o la un alt nivel). Pana la sosirea ei, miresele regale purtau rochii de mireasa de diferite culori, cu rosu printre cele mai populare, in timp ce rochiile albe erau rezervate femeilor care erau prezentate la curte.

Gabriela Lazar

Learn More →