Cum se aleg cauciucurile de camion?

Cum se aleg cauciucurile de camion

Ramane unul dintre cele mai importante subiecte, informatiile tehnice ale anvelopelor camionului dumneavoastra. O anvelopa de camion necesita multe cunostinte tehnice. Expertii nostri vor fi incantati sa va ofere informatii tehnice despre anvelopele pentru camioane, cum ar fi greutatea, presiunea ideala in anvelope, adancimea minima a profilului si recanalarea anvelopelor pentru camioane. Aeolus, indiferent ce!

Presiunea ideala a unei anvelope de camion

Presiunea ideala a anvelopelor pentru camion – Anvelope AeolusPresiunea ideala a unei anvelope de camion este diferita pentru fiecare tip si dimensiune. Presiunea corecta a aceleiasi anvelope este, de asemenea, diferita pentru fiecare camion. Acest lucru se poate datora diverselor lucruri, precum dimensiunea camionului, dar si greutatea acestuia. In plus, este de asemenea important de stiut ca presiunea in anvelope depinde in mare masura de dimensiunea anvelopei. Presiunea ideala a unei anvelope de camion este in general intre 8 si 9 bar. Cu toate acestea, pentru o anvelopa de 22,5 inci este intre 7 si 9 bar.

Cum se masoara presiunea unei anvelope de camion?

Fara un sistem de monitorizare a anvelopelor, puteti masura presiunea in anvelope. Puteti face acest lucru mergand la service, dar puteti merge si la unele benzinarii pentru a masura singur. In plus, un specialist in anvelope va poate oferi intotdeauna informatii despre masurarea presiunii corecte a anvelopelor camionului dumneavoastra.

De ce este atat de importanta presiunea corecta in anvelope?

Conducerea cu presiunea incorecta a anvelopelor implica riscuri, dar provoaca si uzura rapida a anvelopelor dumneavoastra. Conducerea cu presiunea corecta in anvelope are, de asemenea, o serie de avantaje. Am dori sa rezumam aceste avantaje pentru dvs.:

  • Economisiti combustibil datorita presiunii corecte in anvelope; acest lucru poate economisi pana la 3% pentru fiecare bara diferita!
  • Sansa de accidente este redusa cu 10%. Distanta dvs. de franare va fi mult mai scurta cu presiunea corecta in anvelope.
  • Prelungesti durata de viata a anvelopelor tale, economisind astfel indirect bani

Care este adancimea minima a benzii de rulare a unei anvelope de camion?

Indicator de uzura a benzii de rulare Anvelope pentru camion – Aeolus TiresLegislatia din tarile europene poate diferi cand vine vorba de adancimea minima a benzii de rulare. Incepand cu 1 ianuarie 2021, in Anglia anvelopele pentru camioane trebuie sa aiba o adancime minima a benzii de rulare de 1 mm. Majoritatea tarilor europene au un standard de 1,6 mm, care este adancimea minima absoluta a benzii de rulare. In orice caz, asigurati-va ca aveti intotdeauna o adancime de profil mai mare de 1,6 mm.

Banda de rulare a unei anvelope contine un indicator de uzura, cunoscut si sub numele de „Indicator de uzura a benzii de rulare” (TWI). Acest indicator poate fi folosit pentru a verifica uzura anvelopei. „Indicatorul de uzura al benzii de rulare” atinge suprafata drumului? Atunci anvelopa dvs. este uzata si a atins adancimea minima a benzii de rulare si este timpul sa cumparati anvelope noi.

Cum masurati adancimea benzii de rulare a anvelopelor camionului dvs.?

Masurarea adancimii profilului anvelopelor de camion se poate face folosind „Indicatorul de uzura a benzii de rulare”. In acest fel, puteti vedea rapid si usor cata adancime a benzii de rulare mai aveti. Adancimea profilului poate fi masurata si cu un calibre digital si/sau analog. Dealerul dumneavoastra Aeolus sau specialistul in anvelope va fi incantat sa va ajute cand vine vorba de adancimea profilului si astfel sa va asigure o calatorie in siguranta.

Dezavantajele conducerii cu anvelope de camioane cu profil redus

Este foarte important sa verificati in continuare adancimea benzii de rulare a anvelopelor dumneavoastra. Conducerea cu anvelope uzate inseamna ca camionul dumneavoastra are mai putina aderenta pe sosea. O adancime redusa inseamna, de asemenea, ca apa de pe drum nu poate fi evacuata corespunzator, ceea ce poate provoca acvaplanare . Riscul de acvaplanare in camioane este mult mai mic decat in ​​masini, dar este mai bine sa nu va asumati niciun risc.

Cum functioneaza recanelare pe anvelopa unui camion?

Recanelare, resapare anvelope camioane – Aeolus TiresTaierea anvelopelor, cunoscuta si ca recanelare sau resapare, nu este absolut sigura pentru masini si este, de asemenea, interzisa. Cu toate acestea, este o alta poveste pentru anvelopele pentru camioane. Este permis sa faceti acest lucru pentru anvelopele camioanelor. Anvelopele care sunt potrivite pentru aceasta sunt marcate clar pe peretele lateral cu cuvantul „Regroovable” sau simbolul „U”.

Care este avantajul recanelarii?

Atunci cand o anvelopa de camion este potrivita pentru recanelare, aceasta aduce o serie de avantaje. Vom fi bucurosi sa rezumam avantajele pentru dvs.:

Anvelopele de camion canelate dureaza cu un sfert mai mult. Pe scurt, nu trebuie sa investesti la fel de des in anvelope noi pentru camioane!

Camionul dumneavoastra economiseste combustibil atunci cand conduceti cu anvelope de camion resapate. Acest lucru contribuie si la reducerea costurilor!

Greutatea diferitelor tipuri de anvelope pentru camioane poate varia foarte mult. O anvelopa de camion poate cantari mult mai putin decat anvelopele agricole si de terasament. Greutatea unei anvelope de camion variaza din cauza mai multor factori ai anvelopei.

Gabriela Lazar

Learn More →