Despre cănile filtrante

Cănile cu filtru de apă nu sunt o soluție magică, dar ele pot reduce cantitatea de plumb sau clor din apă precum și gusturile sau mirosurile neplăcute.

Da, filtrele pot face ca apa să aibă un gust și un miros mai bun

Compușii și substanțele chimice, cum ar fi zincul, clorul și hidrogenul sulfurat, pot face ca apa să aibă o aromă metalică sau un miros ca de ape uzate.

Aflați ce conţine de fapt apa dvs. de la robinet

Chiar dacă gustul și mirosul sunt principalele motive pentru a folosi o cană cu filtru de apă, este o idee bună să cercetați alți potențiali contaminanți din apa municipalității dvs. Rapoartele publicate de furnizorul local de apă vor indica nivelurile de contaminanți, cum ar fi metale grele, pesticide și microbi, prezenți în apă.

Instalațiile sanitare din casa sau apartamentul dvs. ar putea afecta și ele calitatea apei. Dacă a fost construit înainte să apară țevile fără plumb, veți dori să verificați dacă apa conţine plumb care s-ar putea scurge din țevi. Nu există un nivel sigur de expunere la plumb. Chiar și nivelurile scăzute pot cauza probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, scăderea funcției renale, probleme de reproducere la adulți, dificultăți de învățare, creșterea încetinită, anemie și probleme de auz la copii. Dericţia de sănătate locală poate oferi truse care testează o serie de contaminanți, inclusiv plumb. Sau puteți colecta o probă și o trimiteți la un laborator certificat pentru testarea apei.

Toate cănile cu filtru de apă sunt diferite

Nici un filtru nu face totul. Unele filtre îndepărtează contaminanții cu gust neplăcut, cum ar fi clorul, zincul și hidrogenul sulfurat. Alții îndepărtează plumbul. Dacă un filtru elimină plumbul – sau alți contaminanți, cum ar fi compuși organici volatili, metale grele, produse farmaceutice și hormoni – ambalajul trebuie să menționeze o marcă de certificare separată pentru fiecare. Dacă apa dumneavoastră conține contaminanți serioși, o cană cu filtru de apă ar putea să nu fie suficientă pentru a remedia problema. Este posibil să aveți nevoie de un sistem de filtrare mai complex.

Unele căni filtrante iau mai mult timp până filtrează apa

Aţi putea crede că toate cănile filtrează apa în același ritm. Nu este aşa. În diferite teste efectuate, s-a dovedit că timpul de filtrare al cănilor filtrante variază considerabil. Unele filtre, care filtrează apa în timp ce turnați, filtrează un litru de apă în 1 minut și 15 secunde. La altele durează aproape 15 minute. Producătorii susțin că timpul lung de filtrare se datorează tehnologiei brevetate care elimină efectiv 99% din impurităţi.

Debitul cănii filtrante poate să nu fie o problemă, atâta timp cât de obicei umpleți cana filtrantă și o păstrați în frigider pentru mai târziu. Dar dacă în gospodăria dvs se consumă multă apă în fiecare zi, atunci debitul este cu siguranță un factor de luat în considerare atunci când alegeţi o cană filtrantă.

Intraţi pe Wellnessist – filtre apa şi alegeţi filtrul sau purificatorul de apă care se potriveşte cel mai bine cu nevoile dvs.

Gabriela Lazar

Learn More →