TOP 5 lucruri necesare în pregătirea copilului de grădiniță

TOP 5 lucruri necesare în pregătirea copilului de grădiniță

Etapa grădiniței este una dintre cele mai importante din viața unui copil, fiind perioada în care își formează abilitățile sociale, dar și cea în care capătă mult mai multă independență, mai ales atunci când vorbim despre lucruri esențiale, precum îmbrăcarea cu hăinuțe sau încălțarea cu papucei. Mai mult, pentru părinți, mersul la grădiniță presupune și pregătirea unui bagaj complex, pe care cel mic să îl aibă în dulăpiorul lui, și care să-i fie de folos atunci când are nevoie. 

Iată cele mai importante 5 lucruri care trebuie să existe mereu în dulapul copilului de la grădiniță: 

1. Pijamale 

Dacă ai optat pentru o grădiniță cu program prelungit, atunci pijamalele nu trebuie să lipsească din dulapul celui mic. În plus, ar fi de preferat ca acesta să aibă mereu și o pereche de schimb, mai ales că în timpul somnului se mai pot întâmpla diferite accidente. Nu uita că pijamalele nu trebuie să fie extrem de groase, tocmai pentru ca cel mic să nu transpire excesiv.

2. Hăinuțe de schimb

Nu este nicio surpriză faptul că micuții își pot murdări hăinuțele extrem de rapid, așa că ar fi de preferat ca mereu să aibă cel puțin încă un set de haine de schimb pentru interior. Mai mult, dacă știi că vor exista activități sau perioade de joacă în curtea grădiniței, asigură-te că în dulapul copilului se regăsește îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată: salopete impermeabile, ghetuțe dacă este frig sau un pulover de pus deasupra. 

3. Papuci de schimb 

Pe lângă setul de haine ce trebuie să existe, e de preferat ca cel mic să aibă încă o pereche de papucei de schimb. Aceștia trebuie să fie cât mai comozi și să nu-l încurce în activitățile pe care le desfășoară. În general, încălțămintea pentru copii, așa cum este cea de pe Kalapod.net, trebuie să fie cât mai ușor de pus în picioare și cu un sistem de închidere care să-i ofere posibilitatea celui mic să se descurce singur. 

4. Prosopele 

Cei mici trebuie să aibă propriul prosopel pe care să îl utilizeze atunci când sunt la grădiniță. De preferat ar fi să îi achiziționezi unul ce se poate distinge ușor sau unul care poate să fie etichetat, tocmai pentru a nu-l încurca cu a altor copii. 

5. Produse de igienă 

În funcție de ce pune la dispoziție grădinița, ideal ar fi ca în dulapul copilului să se regăsească o sticluță de săpun lichid, perie și obiecte de prins părul pentru fete, șervețele umede și, evident, pastă și periuța de dinți. Mai mult, dacă micuțul tău are nevoie și de alte obiecte de igienă, acestea pot fi puse fără grijă, atât timp cât explici personalului cum trebuie utilizate.

Așadar, pentru a te asigura că cel mic are tot ce îi trebuie, înainte de începerea grădiniței discută cu doamna educatoare sau cu personalul. În acest fel, copilul va avea tot ce este necesar. 

Sursa foto: pexels.com

Gabriela Lazar

Learn More →