Sisteme Fotovoltaice OFF- GRID – ce sunt și cum funcționează aceste surse de curent gratis?

Energia solară fotovoltaică este o energie capabilă să producă energie electrică din lumina soarelui. Auzim adesea despre  panouri solare conectate la rețea, numite „on-grid”, sau panouri neconectate, numite „off-grid”. Astfel, există două tipuri de bază de sisteme fotovoltaice: sistemele conectate la rețea (On Grid) și cele care nu sunt conectate la rețea, sisteme izolate care se numesc sisteme fotovoltaice Off Grid.

Sistemul în rețea este cu până la 30% mai eficient, pe lângă faptul că permite acumularea de energie în rețeaua de distribuție, dar, pe de altă parte, nu dispune de un sistem de stocare independent, necesitând conectarea acestuia la reţeaua publică. În ceea ce privește sistemul fotovoltaic off-grid nu exiată această problemă.

Care este diferența dintre un sistem în rețea On Grid și un sistem fotovoltaic Off Grid?

Sistemul de energie solară on-grid sau sistem fotovoltaic conectat la rețea, este sistemul care rămâne conectat la rețeaua de distribuție, astfel încât în ​​perioadele de neproducere a energiei este posibilă utilizarea acesteia de la distribuitor.

Un sistem fotovoltaic off-grid este un sistem care nu este conectat la rețeaua electrică. Prin urmare, sistemul este 100% autonom. Energia de la panourile solare fotovoltaice este stocată în acumulatori încărcare pentru a fi utilizată atunci când soarele nu strălucește. În lunile de iarnă este adesea necesar să se asigure un generator de rezervă pentru această perioadă.

Prin urmare, principala caracteristică a sistemului fotovoltaic Off Grid (sistem izolat sau sistem autonom) este „autosuficiența”, adică este un sistem neconectat la rețeaua electrică, care stochează excesul de energie solară în acumulatori încărcare pentru utilizare atunci când nu există producție.

Sistemele de sine stătătoare în afara rețelei sunt panouri solare în afara rețelei care transformă lumina soarelui în energie electrică fără o conexiune la un furnizor de energie electrică. Aceste sisteme sunt utilizate în general mai ales în zonele rurale, la munte sau în zone izolate. Acestea se referă la obiecte care nu sunt conectate sau deservite de o rețea electrică.

Astfel energia solară produsă în timpul zilei de panourile solare fotovoltaice, care nu este consumată, este stocată în acumulatori încarcare. De îndată ce soarele slăbește, de exemplu, dimineața, seara și în timpul nopții, energia stocată este apoi restabilită pentru a vă alimenta locuința.

Cum funcționează un sistem fotovoltaic OFF-Grid cu curent gratis?

Spre deosebire de rețeaua electrică, sistemul fotovoltaic off-grid nu este conectat la rețeaua publică de energie. Funcționează cu acumulatori încărcare care stochează energia generată de panourile solare fotovoltaice. Energia produsă este egală cu sistemul în rețea. Diferența este în stocare, care în acest caz se face folosind baterii.

În acest tip de sistem de autoconsum de energie, panourile solare fotovoltaice nu sunt conectate la rețea. Astfel, aceste sistemul electric funcționează autonom pe acumulatori încărcare sau alimentează direct dispozitivele electrice conectate la acesta.

Aici nu există nicio legătură între rețeaua electrică de distribuție și un panou solar fotovoltaic.

Kitul solar de autoconsum va alimenta prin urmare direct electrocasnicele din casă deoarece nu este conectat la rețea. Toată energia produsă este distribuită pentru casa utilată.

Gabriela Lazar

Learn More →