Atunci când îți renovezi bucătăria, ai la dispoziție trei variante pentru mobilă: fie o cumperi predefinită din magazinele de specialitate, fie o faci pe comandă sau, dacă ai timpul necesar și, evident, cunoștințele care trebuie, te poți apuca să o realizezi singur. Avantajul celei din urmă este faptul că o vei putea construi exact așa cum îți dorești, la costuri mult mai scăzute, având în vedere că nu vei mai plăti și manopera!
Totuși, un asemenea proiect nu este floare la ureche – așa că trebuie să iei în considerare toți factorii înainte de a lua o astfel de decizie, pentru că rezultatul final să fie cel așteptat.
Iată tot ce trebuie să știi dacă îți dorești să-ți faci pe cont propriu mobila de bucătărie
1. Fă-ți un plan bine stabilit
E de la sine înțeles faptul că este necesar, chiar înainte de a te apuca de treabă, să faci o schiță a proiectului, atât din punct de vedere al măsurătorilor, dar și din punct de vedere al modului în care vei integra restul pieselor necesare, precum cuptorul sau combina frigorifică. În acest fel, îți vei da seama cât material este necesar, în cât timp vei putea finaliza proiectul și care sunt costurile exacte pe care le implică.
2. Studiază piața înainte de a face achiziții
De preferat ar fi ca, imediat ce ai o listă cu cele necesare, să începi să faci un mic studiu de piață și să vezi exact care este raportul calitate-preț în ceea ce privește materialele. În acest fel, te vei asigura că vei avea costuri cât mai scăzute și că vei face cele mai bune alegeri. Nu uita să pui pe listă tot ce este necesar, cum ar fi și micile detalii: șuruburi pentru lemn, dibluri, accesorii sertare de pe regencycompany.ro sau accesorii pentru prindere. Toate acestea joacă un rol important în ceea ce privește ducerea la bun sfârșit a proiectului.
3. Alege modul în care vrei să arate mobila
Nu uita că unul dintre cele mai importante aspecte este modul în care va arăta mobila de bucătărie. Asigură-te de la început că știi ce îți dorești, iar recomandarea noastră este să te asiguri că aceasta este atât frumoasă, cât și funcțională. Optează să faci cât mai multe sertare, dar și cât mai multe spații de depozitare, pentru că, cu siguranță, vei avea nevoie de ele!
4. Nu te baza doar… pe tine
Chiar dacă vei construi singur părțile de mobilier, va fi necesar, mai ales pentru corpurile suspendate, să ai un ajutor de nădejde. Așa că, asigură-te de la început că unul din prietenii tăi te va susține, tocmai pentru a putea finaliza și această etapă.
5. Îți va lua mai mult timp decât unui profesionist
Trebuie să fii conștient de la bun început că o astfel de operațiune cu siguranță va dura mai mult decât îi va lua unui specialist. Așa că, înarmează-te cu răbdare, căci cu cât ești mai calm și mai atent, cu atât mai spectaculos va fi rezultatul!
Prin urmare, deși nu este ușor să îți construiești singur mobila de bucătărie, poate fi un proiect interesant mai ales dacă ești pasionat de tot ceea ce înseamnă DYI. Calculează cu atenție fiecare pas, nu îți pierde entuziasmul și asigură-te că alegi materiale de calitate, astfel încât, la final, să te bucuri de corpuri de mobilier plăcute din punct de vedere vizual, practice, dar și durabile!
Sursa foto: pexels.com