Parul tau merita ingrijirea potrivita

Parul tau merita ingrijirea potrivita

Orice femeie doreste sa arate bine. Cu toate ca foarte multi oameni sunt de parere ca aspectul exterior nu este important, acesta are un impact puternic atunci cand pasesti intr-o incapere sau iesi pe strada. Parul face parte din imaginea ta, asa ca el poate sa te ajute sa stralucesti sau sa ruineze intreaga ta aparitie.

Tipul de par

Este important sa stabilesti ce tip de par ai, inainte de a utiliza o metoda anume sau a aplica un tratament. Fiecare individ este unic, iar parul lui imprumuta deseori din personalitatea acestuia. Nu toate tratamentele pe care le poti gasi pe piata sunt eficiente pentru orice individ. Tie poate sa iti placa un anumit sampon sau o anumita masca, iar altei persoane sa ii afecteze parul in mod negativ.

Nu este o idee foarte buna nici sa experimentezi pe propriul par. In afara ca poti sa ii afectezi structura, totodata, poti sa afectezi si scalpul. Sfatul si consultul unui medic dermatolog este cel mai potrivit. Pe parcursul anilor, l-ai vopsit, l-ai intins cu placa de par, l-ai expus la raze ultraviolete mult mai mult decat era cazul.

Cu siguranta a fost destul de afectat si trebuie ajutat. La fel ca si pielea, parul trebuie sa aiba parte de hidratarea corespunzatoare si are nevoie de minerale si de vitamine ca orice alta parte din organismul tau.

Produse de ingrijire

Sunt foarte multe produse de îngrijire păr pentru femei pe piata. Industria produselor cosmetice s-a dezvoltat in ultimii ani si este in continua dezvoltare. Sunt multe studii in derulare, in vederea descoperirii de noi formule care sa ajute atat parul cat si scalpul oamenilor sa isi mentina sanatatea.

Diverse brand-uri produc astfel de produse, precum sampoane, masti, balsamuri, produse pentru stilizarea parului, seruri pentru regenerare, vopsea de par, uleiuri, spray-uri antitermice, spray-uri care sa te ajute sa eviti electrizarea parului etc.. Acestea au proprietati diferite si sunt destinate variatelor categorii de par. Nu doar un scalp gras sau un par vopsit si deshidratat pot fi cele mai des intalnite probleme.

Parul carliontat, de exemplu, necesita alt tip de ingrijire fata de cel drept, chiar daca nu a fost vopsit sau supus unor tratamente agresive. Drept urmare, nu este greu sa gasesti produse. Cea mai grea parte, este sa alegi exact ce iti trebuie.

Cel mai scump este si cel mai bun?

Nu este o regula. Nimeni nu spune ca un produs costisitor nu isi merita pretul, dar pentru tine poate sa nu fie cel mai bun. Aceiasi situatie se intalneste si in cazul produselor ieftine. Importante sunt ingredientele.

Este bine sa citim etichetele produselor cu mare atentie. Marea majoritate a producatorilor de produse cosmetice, au luat in calcul orientarea clientilor lor catre produsele mai naturale, sau care au doar ingrediente naturale in compozitie. In acest sens, si-au modificat formulele si au eliminat cat mai multe substante chimice din compozitia acestora. Nu trebuie sa va imaginati ca substantele preluate din natura sunt ieftine, iar pretul nu ar trebui sa atarne atat de mult in ceea ce priveste luarea unei decizii.  

Gabriela Lazar

Learn More →