Ce ai spune daca facturile tale de la furnizorul de curent electric ar fi mai mici ca valoare si ai mai proteja si mediul inconjurator? Acest lucru este posibil daca faci alegeri intelepte in ceea ce priveste o investitie spre binele tau si al familiei tale. În urmatorul articol vei putea descoperi cateva avantaje care vin o data cu instalarea unui sistem fotovoltaic.
Ce presupune aceasta investitie?
Cu siguranta ai tot auzit de aceste tipuri de sisteme, le-ai si vazut si daca nu ai fost tentat pana acum, evolutia lucrurilor privind costurile in crestere ale facturilor de curent electric te determina sa iti doresti sa afli mai multe detalii despre aceste sisteme.
Daca te intrebi care sunt costurile, nu ai sa gasesti cifre aici, dar este destul de costisitor. Ce trebuie sa iei tu in calcul este faptul ca un astfel de sistem, o data instalat, nu necesita servicii de mentenanta costisitoare, iti poate reduce cheltuielile lunare si te poti bucura de el, fara a aduce imbunatatiri (daca nu vrei), cel putin 20 de ani.
Chiar daca investitia initiala poate parea mare, aceasta suma se va recupera in 5-6 ani, sau chiar mai putin de atat.
De ce anume ai nevoie?
Cand te hotarasti ca ai nevoie de sisteme solare Sibiu, cu siguranta iti doresti sa afli care este componenta unui astfel de sistem. In primul rand, trebuie sa alegi panourile solare potrivite nevoilor tale. Aceste panouri solare sunt alcatuite din celule solare monocristaline sau policristaline.
Dupa cum sugereaza denumirea acestora, sunt panouri alcatuite dintr-un singur cristal sau din fragmente de cristale. Aceste cristale sunt din siliciu. Pe langa aceste tipuri mai exista si panourile amorfe, care sunt alegerea perfecta daca ai posibilitatea sa le montezi pe suprafete mai mari si te confrunti cu situatia in care radiatiile solare nu cad direct pe panouri.
Dintre primele doua, cele monocristaline au capacitatea de absorbtie si procesare a radiatiilor mai mare, astfel incat sa elibereze mai multa energie solara. Bineinteles, si costurile sunt mai mari. Aceste panouri nu se asaza pur si simplu. Iti trebuie un sistem de fixare eficient care sa fie facut din materiale durabile si in acelasi timp ele timp el nu trebuie sa fie prea greu. Trebuie asigurata o fixare eficienta, dar nu iti doresti sa cada acoperisul casei.
Care sunt celelalte componente?
Invertorul este principala componenta care transforma curentul in curent de tip alternativ, astfel incat sa poti baga aparatura casnica in priza. Si aici poti intalni mai multe tipuri de invertoare. Daca esti un consumator care nu mai doreste sa fie conectat deloc la reteaua publica de electricitate, atunci poti alege invertorul de tip off-grid.
Trebuie sa ti cont insa ca la acest tip de invertor sunt necesari acumulatori pentru stocarea energiei produse. Si cablurile si conectorii alesi trebuie sa fie de calitate superioara. Nu uitati ca toate aceste elemente sunt expuse la exteriorul casei, iar ele nu trebuie sa fie afectate de conditiile meteo, nefavorabile de multe ori.
Atunci cand alegi sa nu mai fii conectat la o retea publica, atunci, asa cum deja a fost mentionat, ai nevoie de acumulatori. Altfel nu ai avea cum sa beneficiezi de curent electric in zilele fara soare.
Chiar daca aceste sisteme nu necesita procedee elaborate si costisitoare de mentenanta, nu inseamna ca nu trebuie sa le-o acorzi regulat. Drept urmare, verificarea tuturor componentelor si a montarii acestora este esentiala pentru a beneficia de toate avantajele aduse de un astfel de sistem.