5 uleiuri esențiale anti-îmbătrânire

Îmbătrânirea este un proces natural. Țesuturile pielii devin slabe, iar pielea își pierde în mod natural netezimea și frumusețea. Și când vine vorba de atenuarea liniilor fine și a pistruilor, opțiunile sunt nesfârșite.

Ei bine, dacă sunteți în căutarea unor tratamente naturale, atunci luați în considerare utilizarea uleiurilor esențiale pentru riduri. Sunt foarte concentrate și cuprind toți compușii volatili importanți necesari pentru a reînnoi și a hrăni sănătatea pielii. Aceste uleiuri esențiale sunt pline de antioxidanți care previn deteriorarea radicalilor liberi, diminuează ridurile, blochează umiditatea și fac pielea să arate netedă, strălucitoare și tânără.

Uleiurile esențiale fac minuni în optimizarea sănătății și frumuseții pielii din interior spre exterior. Unele dintre beneficiile vindecătoare ale uleiurilor esențiale includ:

  • Promovează colagenul
  • Uniformizează nuanța pielii
  • Ajută la luminarea tenului
  • Reduc inflamația
  • Îmbunătățesc procesul de reînnoire a celulelor pielii
  • Protejează pielea de deteriorarea mediului

O bună hidratare este un factor crucial care controlează ridurile și liniile fine. Odată cu vârsta, nivelul de colagen scade, iar pielea își pierde în mod natural elasticitatea. Acest lucru duce în cele din urmă la apariția liniilor fine și a petelor de vârstă. Utilizarea uleiului esențial ajută la restabilirea elasticității pielii prin blocarea umidității.

Ulei esențial de lămâie

Bogat în antioxidanți, uleiul esențial de lămâie protejează pielea de stresul oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi. Bogat în acid ascorbic, alfa-tocoferol și glutation, ajută la promovarea mecanismelor de apărare celulară împotriva daunelor solare și a poluanților mediului. Aplicarea locală a uleiului de lămâie ajută la creșterea funcției de barieră a pielii, previne îmbătrânirea prematură, estompează liniile fine și ridurile și uniformizează nuanța pielii.

Ulei esențial de trandafir

Uleiul esențial de trandafir este unul dintre cele mai prețuite uleiuri din lume (unde 3000 de părți din floare fac doar o parte din ulei). Extractul de trandafir este considerat a avea calități antioxidante și antibacteriene care vă ajută să vă mențineți pielea sănătoasă și tânără din interior.

Ulei de lemn de santal

Uleiul esențial de lemn de santal este unul dintre cele mai parfumate dintre toate uleiurile care au fost utilizate pe scară largă în industria frumuseții. Posedă o aromă unică de pământ și are un rol semnificativ în vindecarea problemelor pielii. Natura antioxidantă puternică a acestui ulei este eficientă în eliminarea radicalilor liberi din piele și reduce daunele oxidative. În plus, elimină toxinele din piele și îmbunătățește sănătatea și strălucirea pielii.

Ulei esențial de rozmarin

Efectele puternice antimicrobiene și antioxidante ale uleiului esențial de rozmarin ajută la vindecarea problemelor pielii cum ar fi dermatita, eczema și rozaceea. Este benefic în menținerea sănătății generale și a frumuseții pielii. Se știe că uleiul esențial de rozmarin previne alterarea lipidelor naturale de la suprafața pielii și încetinește semnele de îmbătrânire.

Ulei esențial de Helichrysum

Uleiul esențial de Helichrysum este obținut din florile unei plante perene, numite Helichrysum italicum, ale cărei flori galben-aurii au fost utilizate din cele mai vechi timpuri, în Grecia, în cadrul practicilor de sănătate pe bază de plante. Datorită beneficiilor semnificative ale plantei de Helichrysum pentru piele, ea este denumită adesea “floarea veșnică” sau “nemuritoare”. Folosiţi ulei esential de Helichrysum doTerra pentru aplicațiile infinite pe care le deține pentru îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii.

Gabriela Lazar

Learn More →