Cum să folosești un espressor cafea pentru a obține cele mai bune rezultate

Afla cum să folosești un espressor cafea pentru a obține cele mai bune rezultate

Obținerea unei cafele bune la espressor cafea constă în espressorul pe care îl ai și în cafeaua și laptele pe care le folosești pentru o rețetă aproape perfectă.

Probabil nu ești expert în ale cafelelor, însă, vrei să savurezi o cafea făcută de tine, repede și gustoasă. Există anumiți pași pe care trebuie să-i iei în considerare în momentul în care vrei o cafea ca la carte, după gusturile tale.

Nu te ofensa dacă nu îți iese din prima cafeaua exact așa cum o dorești tu. Repetă procesul până ești satisfăcut cu rezultatele obținute.

7 sfaturi utile în prepararea unei cafele la espressor pentru rezultate bune

  1. Alege un aparat de cafea calitativ. Acesta trebuie să aibă o presiune de minim 9 bar, adică cu presiune destul de mare pentru extragerea cafelei.
  2. Procesul de extragere al cafelei trebuie să fie executată corect. Presiunea corespunzătoare, iar timpul extracției să fie între 20-30 de secunde.
  3. Boabele de cafea trebuie să fie proaspăt prăjite și de înaltă calitate.
  4. Măcinarea boabelor de cafea înainte de a le folosi, dau un gust mai bun cafelei. Ele trebuie să fie corespunzătoare espressorului pe care îl folosești și cafelei alese de tine.
  5. Curățarea espressorului de cafea este un pas important pentru a obține rezultatele pe care le vrei. Asigură-te că îndepărtezi restul de cafea rămasă în espressor cafea și că aparatul este curățat și uscat.
  6. Portafiltrul se folosește la presarea cafelei după ce ai pus o cantitate potrivită în el. Acesta trebuie să fie uscat și curat.
  7. Experimentează mai multe tipuri de cafea, timpul de extracție, cantitatea cafelei și măcinarea până vei găsi gustul perfect de cafea pentru tine.

Metode de preparare a unei cafele calitative la espressor cafea

Prepararea cafelei la espressor cafea te ajută în testarea diferitelor tipuri de cafea pentru a putea să-ți alegi tipul preferat de cafea. Espressorul îți ușurează procesul prin adăugarea cafelei în aparat, adăugarea apei în rezervor și apăsarea unui buton.

Unele espressoare sunt mai performante și calitative datorită componentelor din care sunt făcute. Există avantaje precum: râșnița ceramică este inclusă, funcția one-touch pentru a putea să-ți selectezi tipul băuturii și funcția care îți realizează spuma de lapte.

Cantitatea potrivită de cafea poate fi măsurată cu o linguriță specială, o ustensilă creată pentru acest scop. Totodată cafeaua prăjită este mult mai potrivită pentru niște rezultate mai bune decât cea ambalată.

Igiena aparatului de cafea este la fel de importantă, dacă nu mai importantă, decât tipul cafelei pe care o folosești. Dacă espressorul nu este dezinfectat și curățat periodic, aroma cafelei se va schimba dintr-un gust savuros, într-unul groaznic.

Filtrele trebuie și ele curățate și schimbate regulat. Rezervorul trebuie să aibă o cantitate de apă și cafea corespunzătoare. Dacă este cazul aparatul trebuie decalcifiat cu soluții speciale pentru îndepărtarea mucegaiului.

Pe lângă espressorul calitativ și igienizarea lui, cafeaua este unul din personajele principale. Aceasta este de diferite culori, arome, tipuri, măcinată diferit, ambalată, prăjită sau chiar sub tip de capsule.

Granularea cafelei este de trei tipuri:

  • Granulație fină și foarte fină;
  • Granulație medie;
  • Granulație mare și foarte mare;

Pentru obținerea unor rezultate bune, a unei cafele perfecte pentru tine trebuie să respecți pașii de mai sus. Nu sunt greu de urmat și poți să-ți satisfacă mai mult plăcerea cu care își bei cafeaua. Plus că nu vei fi condiționat de cafeneaua de la colțul blocului. Acum poți să o faci tu acasă.

Calitatea băuturii tale preferate dis de dimineață în aparatul de cafea constă în mai multe metode care își vor face cafeaua din ce în ce mai bună.

Gabriela Lazar

Learn More →