Toate aceste acoperisuri case sunt concepute pentru locuințe, clădiri de mai mult tipuri și funcționalități, pentru cutii poștale și chiar stadioane. Acestea au scopul de a proteja lucrurile sau oameni care se află în interiorul acestora de fenomenele meteorologice.
Acoperișurile sunt confecționate din materiale puternice pentru a putea suporta anumite catastrofe naturale, ploi, ninsoare etc. Acestea ne apără de și temperaturile scăzute sau prea ridicate. Cu ajutorul acoperișului ne putem proteja de fenomenele meteorologice care se întâmplă în ultimul timp.
Acestea sunt realizate din materiale durabile și rigide pentru a te proteja de vânt, frig, căldură etc. Însă, sunt regiuni unde putem întâlni case cu acoperișuri din paie, din bambus, din bananier, plăci semifabricate, foi de aluminiu, țigle și multe altele.
Cum să întreții corect acoperisuri case
Acoperișul este una din părțile componente cele mai importante pentru a te proteja pe tine și casa ta de fenomene extreme. Uite câteva sfaturi pentru întreținerea corectă a unor acoperisuri case:
- Nu evita verificarea acoperișului. Acordă-i atenție oricărui crăpătură, zgârietură, uzură, spărtură sau oricărui defect care a apărut sau poate să apară. Rezolvă problemele cât mai repede posibil.
- Pentru o protejare mai bună a acoperișului este bine să tai crengile copacilor tăi, dacă ai. Asta este o măsură de prevenție pentru a nu avea surprize neplăcute.
- Curăță jgheaburile și burlanele. Asigură-te că nu se blochează ceva murdărie care poate să trimită apa în interiorul casei, care s-ar realiza într-o inundație.
- La fel trebuie să cureți și țiglele de pe acoperiș. Dacă vezi că țiglele tale sunt murdare, depinde de zona în care stai poți să găsești pe ele: mucegai, alge sau murdărie. Asigură-te că le îndepărtezi de acolo.
- Coșurile de fum trebuie întreținute și ele. Verifică-le pentru a nu avea fisuri, dacă au reparate cât de repede posibil și asigură-te că le ții curate.
- Trebuie să verifici și dacă acoperișul este ventilat corespunzător. O ventilație corectă poate să prevină umiditatea care poate apărea sub acoperiș și care stârnește apariția mucegaiului.
- Dacă ai pod, asigură-te că zona respectivă este verificată regulat.
- Se poate să ai o problemă majoră cu acoperișul și să nu poți să o rezolvi singur. Cheamă un specialist pentru a putea să te ajute cu ce ai nevoie.
De ce trebuie să ții cont în momentul cumpărării sau montării acoperișului?
Lucruri care trebuie să le iei în considerare când cauți acoperisuri case și când vrei să-l montezi:
- Acoperișul trebuie să fie suportat de structura casei. Pentru asta nu poți alege orice tip de acoperiș. Greutatea acoperișului, cât și dimensiunea lui trebuie să fie ții cont de astea.
- Arhitectura casei este importantă când vrei să alegi un acoperiș. Acesta poate să arate foarte estetic pe casa ta dacă se potrivește cu arhitectura casei, iar în cazul în care vrei să o vinzi la un moment dat, poate să fie un factor important.
- Acoperișul tău poate fi confecționat din mai multe materiale. Șindrilă, țiglă, tablă sau metale bituminoase. Depinde de ce buget ai pentru achiziționarea acoperișului și de greutatea, calitatea și durabilitatea lui.
- Acoperișul poate să fie izolat termic. Asta duce la economisirea costurilor de răcire sau încălzire a casei și totodată, reduce zgomotul din interior.
- Bugetul este important în această ecuație. Trebuie să poți să plătești pentru cumpărarea și instalarea acoperișului fără a depăși bugetul stabilit de tine.
- Asigură-te că înțelegi regulile stabilite la garanție și să consideri idea de mentenanță regulată a acoperișului pentru o viață mai îndelungată fără a fi nevoit să-l schimbi.
Întreținerea unor acoperisuri case nu este costisitoare dacă o faci de unul singur. Dacă, totuși, nu vrei să cureți tu acoperișul poți contacta un instalator specializat pentru mentenanța acoperișurilor. Astfel, poți avea grijă de acoperișul tău fără a avea probleme pentru un timp îndelungat.