Vrei să începi un stil de viață sănătos, dar nu știi ce produse să folosești? Top 8 alimente BIO/ECO

Vrei să începi un stil de viață sănătos, dar nu știi ce produse să folosești? Top 8 alimente BIO/ECO

Te-ai săturat de același stil de viață plin de carbohidrați și grăsimi? Vrei să-ți îmbunătățești sănătatea organismului dar nu știi ce ar trebui să mănânci? Ei bine, indiferent care este motivul tău, important este că tu îți dorești asta. Desigur, acest lucru nu înseamna doar să manânci ce trebuie, în plus trebuie să ai în vedere un program de somn regulat, mișcare și consumul unei cantități suficiente de apă pe zi. Dacă dorești să începi chiar acum acest drum către o viață mai sănătoasă, iată câteva dintre cele mai benefice alimente pentru tine.

Top 8 cele mai benefice produse BIO/ECO

  1. Quinoa

Quinoa este o sursă bună de proteine, fibre, magneziu, fier și zinc. Este, de asemenea, bogată în antioxidanți și conține toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul tău. De asemenea, este foarte versatilă și o poți utiliza într-o varietate de feluri de mâncare, de la boluri de mic dejun și salate la supe și tocănițe.

  1. Nuci și semințe

Acestea sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali și de grăsimi sănătoase, astfel încât pot face parte dintr-o dietă bio echilibrată. Ele conțin proteine, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți, care sunt benefice pentru sănătatea ta. Dacă ești în căutarea unor alimente de acest tip, poți încerca produsele alimentare bio de pe Vegis.ro, site-ul lor îți oferă o mulțime de produse de calitate. 

  1. Legumele verzi cu frunze

Kale și spanacul sunt legume verzi cu frunze bogate în nutrienți precum vitaminele A, C și K, calciu și fier. Aceste legume sunt o sursă importantă de nutrienți și antioxidanți într-un stil de viață sănătos și le poți adăuga în salate, supe, orez sau paste.

  1. Fructele de pădure

Fructele de padure, cum ar fi afinele, zmeura, coacazele și murele, sunt o alegere perfectă pentru o alimentație corespunzătoare. În plus, acestea sunt bogate în antioxidanți și vitamine, prezentând un conținut scăzut de zahăr. Este important să alegi fructe de pădure organice, pentru a evita pesticidele și alte substanțe chimice utilizate în agricultura convențională.

  1. Ouăle

Ouăle bio/eco oferă proteine de calitate, conținând multe vitamine și minerale, precum fier, seleniu și vitamina D. Le poți consuma ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate, cu condiția să le prepari corespunzător, mai exact să le gătești prin fierbere sau coacere.

  1. Uleiul de măsline

Acesta este bogat în grăsimi sănătoase și antioxidanți, uleiul de măsline poate ajuta la reducerea inflamației și la protejarea împotriva bolilor cronice. În plus, acesta este bogat în acizi grași mononesaturați, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și a sistemului tău circulator.

  1. Leguminoasele

Leguminoasele sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre, vitamine și minerale. Acestea reprezintă o alegere excelentă pentru o alimentație bio sau organică. Cele mai utilizate dintre acestea sunt fasolea, lintea, mazărea și năutul.

  1. Iaurtul

Iaurtul este bogat în proteine și probiotice benefice pentru sănătatea ta intestinală. Consumul de iaurt bio/eco, te poate ajuta la menținerea unei flore intestinale sănătoase și poate reduce riscul de boli cronice.

  Așadar, există multe variante posibile, trebuie doar să îți dorești. În plus, este important să incluzi o varietate de produse în stilul tău de alimentație, pentru a te asigura că primești toți nutrienții necesari pentru o sănătate optimă.

Sursă foto: Freepik.com

Gabriela Lazar

Learn More →