Accesorii de bucătărie care te ajută să gătești mai sănătos

Accesorii de bucătărie care te ajută să gătești mai sănătos

În ultimii ani a fost promovat din ce în ce mai mult un stil de viață sănătos, iar mulți oameni și-au îndreptat atenția spre propriul fel în care își trăiesc viața de zi cu zi. Asta ar trebui să includă și o alimentație echilibrată și sănătoasă. În acest sens, există multe accesorii de bucătărie care te pot ajuta să gătești mai sănătos și să menții o dietă echilibrată. În acest articol, ai o listă cu câteva dintre aceste accesorii și felul în care le poți utiliza în propria bucătărie pentru a realiza niște preparate gustoase și nutritive, dar sănătoase în același timp.

Vezi aici care sunt accesoriile care te ajută să gătești mai sănătos:

Friteuza cu aer cald

Pentru pofticioșii care vor să mânânce mâncare crocantă, fără prăjeală în ulei, există o soluție modernă care îi ajută să se bucure în continuare de gusturile preferate. Care este soluția? Ei bine, o friteuză cu aer cald, cum sunt cele de pe altex.ro, care te poate ajuta să prepari legume în crustă, pui crispy sau orice ai prepara în mod normal în baie de ulei. Sistemul friteuzei ajută la gătirea optimă a produselor rapid și eficient, fără să fie nevoie să adaugi cantități prea mari de ulei. Astfel te alegi în final cu o masă gustoasă!

Blenderul

Pe a doua poziție se află blenderul, care te ajută să faci tot felul de sucuri sau smoothie-uri, sosuri și chiar supe cremă. Este extrem de util în prelucrarea fructelor și legumelor, fiind un accesoriu esențial pentru orice bucătărie modernă. Un alt avantaj al folosirii sale este că te ajută să economisești timp, fiind extrem de ușor de pregătit o masă sau o gustare cu ajutorul său – doar pui ingredientele și la final reglezi gustul cu orice mirodenii preferi și gata, masa e pregătită pentru savurat.

Cântarul de bucătărie

Acesta este util pentru cei ce vor să meargă la nivelul următor și vor să-și calculeze macronutrienții pe care îi consumă zilnic, la fiecare masă. Dacă vrei să faci și tu asta, vei avea nevoie de un cântar de bucătărie pentru a cântări fiecare ingredient în parte, ca să știi exact cât pui. Măsurătoare „după ochii” poate fi destul de înșelătoare, pentru că nu realizezi cât de mult pui în preparatul tău, iar la ingredientele foarte calorice per 100 de grame, ar fi indicat să apelezi la un cântar pentru a vedea exact cât adaugi. 

Oală/ tigaie antiaderentă

Tot din categoria accesoriilor de gătit care te ajută să ai preparate mai sănătoase se numără și tigăile, oalele sau tăvile antiaderente. Acestea sunt de regulă din fontă sau ceramică și sunt mult mai calitative decât celelalte opțiuni disponibile pe piață. Proprietatea lor antiaderentă te va ajuta să gătești fără exces de ulei sau chiar fără ulei de tot, ceea ce clar va contribui la niște valori nutriționale mai bune per porție de mâncare. 

Așadar, acestea au fost accesoriile de bucătărie care te pot ajuta să gătești mai sănătos, dacă ești interesat de un regim alimentar echilibrat și plin de vitamine și nutrienți. Recomandarea ar fi să existe un echilibru în toate alimentele, moderația fiind cheia unui astfel de regim reușit pe termen lung. 

Sursă foto: unsplash.com

Gabriela Lazar

Learn More →