Sfaturi pentru utilizarea corecta a aparatului de aer conditionat Bacau in timpul verii

Sfaturi pentru utilizarea corecta a aparatului de aer conditionat Bacau in timpul verii

Aerul conditionat este o modalitate excelenta de a mentine o temperatura optima, de aceea el este preferatul unui numar mare de persoane pe timp de vara. Utilizarea necorespunzatoare a acestuia este ceva destul de comun, lucru care poate duce la diverse probleme cum ar fi problemele de sanatate, cele tehnice, dar si diversele cresteri semnificative ale facturii de energie electrica.

Acesta este motivul pentru care este foarte important ca fiecare persoana sa tina cont de unele sfaturi atunci cand foloseste aparatul de aer conditionat Bacau, astfel incat acesta sa aiba o viata cat mai lunga si sa nu existe un risc ca el sa se strice.

Ce puteti face cu aer conditionat Bacau pentru a-i prelungi durata de viata?

Un lucru pe care il puteti face este sa-i reglati temperatura intr-un mod cat mai optim. Pentru a face acest lucru, temperatura trebuie reglata la un nivel de confort cat mai bun. O temperatura de 24-26 de grade Celsius este indicata.

Daca veti seta temperatura la niveluri mai scazute, acest lucru poarte duce in final la o crestere a consumului de energie. In acelasi timp, o temperatura prea scazuta este dezavantajoasa si din cauza faptului ca este daunatoare pentru sanatate. Trebuie sa fiti atenti si la diferenta de temperatura dintre interiorul, dar si exteriorul casei si anume ca aceasta diferenta sa nu fie mai mare de 10-12 grade Celsius.

Este indicat sa utilizati aerul conditionat doar in timpul zilei pentru ca el este cel mai eficient pe timp de zi, atunci cand soarele straluceste puternic, iar temperatura exterioara este foarte ridicata. Pe timp de noapte insa, temperatura aerului scade, ceea ce va inseamna ca nu veti mai folosi aerul conditionat si veti economisi atat bani, cat si energie prin oprirea aparatului de aer conditionat.

Nu uitati de filtrele aerului conditionat, indicata fiind curatarea si schimbarea acestora. Inainte de a incepe sezonul de utilizare a aparatului de aer conditionat Bacau, trebuie sa va asigurati ca filtrele acestuia sunt curate, dar si intr-o stare cat mai buna.

Filtrarea aerului este un lucru esential pentru a mentine un mediu cat mai sanatos in casa sau in locul unde va desfasurati activitatea. In sittuatia in care filtrele sunt murdare, acestea pot limita fluxul de aer, ele contribuind in acelasi timp si la raspandirea alergenilor sau chiar a bacteriilor. Este recomandata chiar si schimbarea filtrelor la o perioada de timp, astfel incat sa va asigurati de faptul ca aerul dintr-o anumita incapere este unul cat mai curat.

Inchideti usile si ferestrele cand folositi AC-ul

Un alt lucru pe care il puteti face atunci cand folositi aerul conditionat, astfel incat acesta sa fie cat mai eficient este sa inchideti usile si ferestrele. Trebuie sa va asigurati de faptul ca usile, dar si ferestrele sunt inchise. Inchiderea acestora ajuta asadar la mentinerea aerului racoros in interior, dar si la impiedicarea patrunderii aerului cald, dar si umed in casa. In acest fel, va veti bucura de o mult mai buna eficienta a aerului conditionat.

Nu uitati sa setati aparatul de aer conditionat Bacau la temperaturi cat mai potrivite. Daca veti seta la temperaturi foarte scazute, atunci acest lucru poate fi daunator pentru sanatate, lucru care duce in final la o uscare a pielii, dar si a ochilor. Se poate creste in acest fel consumul de energie, lucru care duce si la o factura mai mare.

Un alt sfat de care sa tineti cont este sa nu utilizati aerul conditionat in mod excesiv. Ideal ar fi sa nu va lasati asadar aerul conditionat sa functioneze non-stop si sa-l opriti la nevoie sau sa-l setati sa se opreasca dupa o perioada de timp. Mai puteti si inlocui vechile unitati de aer conditionat cu unitati noi. In acest fel, aerul conditionat va fi mult mai eficient.

Gabriela Lazar

Learn More →