Ghidul complet pentru finantare auto în România

finantare auto

Achiziționarea unei mașini este un pas important pentru oricine își dorește acest lucru. Investiția nu este mică, iar opțiunile extrem de vaste devin un impediment în alegerea autovehiculului potrivit. Să nu mai vorbim despre costurile foarte mari ale mașinilor noi. Astfel, în România există finanțări auto pentru ca tu să te poți bucura de mașina visurilor tale. Cu siguranță vei găsi modelul potrivit și planul de finantare auto avantajos în funcție de cerințele și posibilitățile pe care le ai.

Mai mult decât atât, te vei putea bucura de mașină exact după ce planul ți-a fost aprobat. Pentru a te familiariza cu procesul, ți-am pregătit un ghid potrivit pentru orice tip de finanțare ai alege.

Ghidul tău pentru finantare auto în România

Achiziționarea unei mașini este o investiție semnificativă, iar mulți oameni se bazează pe aceasta pentru a-și permite să cumpere un autovehicul.

În România, există mai multe opțiuni de finantare auto disponibile, dar poate fi dificil să le compari și să te hotărăști pentru cea mai bună opțiune

  • Credit auto

Creditul auto este una dintre cele mai populare opțiuni de finantare auto în România. Acesta implică împrumutarea banilor de la o bancă sau o instituție financiară pentru a achiziționa o mașină. Împrumutul trebuie rambursat într-un anumit interval de timp, împreună cu dobânzile și alte taxe aferente.

  • Leasing auto

Leasingul auto este o altă opțiune populară de finantare auto în România. Acesta implică închirierea mașinii pentru un anumit interval de timp, de obicei între 2 și 5 ani, cu posibilitatea de a o cumpăra la sfârșitul contractului.

În timpul perioadei contractuale, trebuie să plătești o rată lunară, care include atât costurile de închiriere, cât și dobânzile sau alte taxe ce ți se vor comunica de la început.

  • Programul Rabla

Programul Rabla este un program guvernamental care oferă subvenții pentru cumpărarea de mașini noi sau second-hand. Aceasta este acordată sub formă de vouchere care pot fi folosite pentru a reduce prețul de achiziție mașinii.

Însă, în cazul în care nu ești eligibil pentru nici o soluție de mai sus, ai posibilitatea de a te împrumuta de la prieteni sau rude ce își doresc să te ajute. Indiferent de ce ai alege, trebuie să te orientezi după opțiunea cea mai potrivită pentru tine.

Care sunt avantajele de a deține o mașină?

Probabil că mereu te-ai visat conducând, însă niciodată nu ai fost pe deplin conștient de ceea ce implică acest lucru. Să ai o mașină este echivalentul libertății. Nu mai depinzi de nimeni și te poți duce unde îți dorești.

De asemenea, unii se folosesc de autovehiculele personale pentru a produce bani, precum curierii de la marile companii de livrare. Cu toate acestea, mașina este modul prin care poți ajunge din punctul A în punctul B în cel mai fiabil și confortabil mod.

Dacă ai de transportat bagaje mai mari, îți va fi imposibil pe jos sau cu o bicicletă. Astfel, autovehiculul pe 4 roți intervine și în această situație într-un mod avantajos. Atunci când aplici pentru un împrumut auto, trebuie să specifici scopul creditului. Dacă împrumuți bani pentru a cumpăra o mașină nouă sau folosită de la un dealer, este important să specifici acest lucru. Scorul tău de credit poate afecta ratele dobânzii pe care le primești pentru împrumutul auto. Înainte de a aplica pentru un împrumut auto, este important să-ți verifici scorul de credit și să încerci să îl îmbunătățești dacă este nevoie.

Acestea fiind spuse, aplică pentru finantare auto din România care ți se potrivește de minune, în funcție de situația ta materială și de avantajele opțiunii.

Gabriela Lazar

Learn More →