
gratar electric
Un gratar electric este din ce în ce mai folosit și eficient, decât cel tradițional pe bază de gaz sau cărbune. Acesta este mult mai ușor de utilizat, ușor de curățat, are anumite facilități pe care grătarul tradițional nu le are.
Acesta este mult mai eficient și sigur. Grătarul electric generează căldură pentru a putea prepara alimentele, în timp ce grătarul tradițional poate fi mult mai greu de folosit și de controlat, acesta producând și fum.
Echipamentul este potrivit pentru ieșirile în aer liber, cât și pentru interior și vine în nenumărate modele și dimensiuni.
Ce avantaje oferă un gratar electric
Un avantaj al grătarului electric este producerea generării de căldură care face ca placa să fie încălzită pentru a putea găti mâncarea. Nu este nevoie de combustibil, cum ar fi gaz sau cărbune pentru a-l utiliza. Grătarul electric reprezintă o opțiune ecologică.
Pentru a putea utiliza un gratar electric trebuie să-l conectezi la o sursă de energie. Folosirea lui este foarte ușoară. Acesta are o placă netedă și plată, ceea ce face ca gătirea anumitor produse, cum ar fi: fructele de mare, legumele și peștele să fie gătite mult mai ușor, decât la grătarul tradițional.
Nu trebuie să fii un expert pentru a utiliza grătarul electric, chiar și tu poți să-l folosești. De asemenea, acesta este un grătar sigur. Nu produce fum sau să emane gaze toxice care pot să-ți facă rău sănătății tale și nici nu poate provoca la fel de repede un incendiu, ca și cel tradițional. Din această cauză, acesta poate fi folosit și în interior.
Curățarea lui este la fel de ușoară. Aceasta având suprafața plată, este nevoie doar de o cârpă sau o lavetă udă cu care să ștergi placa de resturile care au rămas pe ea, pentru a putea fi curată pentru următoarea folosire.
Alegerea grătarului electric potrivit pentru exterior
Iată niște sfaturi în legătură cu alegerea grătarului electric potrivit în aer liber:
- Dimensiunea grătarului – trebuie să iei în considerare dimensiunea lui. Dacă ai în plan de a găti pentru familia ta care este mare sau să organizezi o petrecere, atunci vei avea nevoie de un grătar care să aibă o suprafață mare. Însă, dacă vei găti pentru tine sau pentru un grup restrâns, poți să cumperi un gratar electric cu o suprafață mică.
- Puterea grătarului – puterea recomandată pentru a nu solicita prea mult aparatul și pentru a-l păstra în viață cât mai mult, este de 1500 de wati. Dacă puterea grătarului este mare, grătarul se va încălzi repede.
- Supravegherea temperaturii – unele grătare au opțiuni pentru setarea temperaturii și chiar și un termostat pentru a putea găti mâncarea la temperatura perfectă pentru fiecare aliment. Însă, sunt și grătare care nu au această opțiune.
- Materialul din care este realizat grătarul – grătarul electric poate fi confecționat din trei materiale: fontă, oțel inoxidabil și ceramică.
Cel din oțel inoxidabil poate fi costisitor, însă este și rezistent la coroziune și se curăță repede. Grătarul din fontă este mult mai greu de curățat, însă poate să rețină căldura mult mai bine și este mai rezistent. Iar, grătarul din ceramică este cel mai costisitor și cel mai fragil.
Prețul unui grătar de calitate poate varia de la un model la altul. Este de la sine înțeles că variantele profesionale sunt mult mai scumpe, dar investiția este amortizată în timp datorită eficienței acestor echipamente. Pentru excursiile în aer liber un gratar electric este potrivit datorită dimensiunii, curățării rapide și a facilităților lui.