Află cum poți reduce stresul și anxietatea cu ajutorul masajului anti stres

Masajul profesional este unul dintre cele mai vechi metode de tratament. Relaxează și hrănește pielea, promovează o bună dispoziție, ameliorează stresul, eliberează toxinele și energia negativă. Masajul de relaxare pentru trup si suflet au efect anti stress. 

Este o alegere ideală pentru cei care sunt expuși zilnic la situații stresante. Acesta este un masaj pentru întregul corp, inclusiv pentru față și cap, realizat cu uleiuri aromatice care au efect calmant si relaxant. Stresul, ca adversar supradimensionat, poate fi găsit acum în multe grupuri profesionale diferite și preia din ce în ce mai mult viața de zi cu zi a majorității oamenilor. 

Este important nu numai să luptăm cu el într-un caz acut, ci să ne asigurăm, într-un stadiu incipient, că se ține cont de un management eficient al stresului și că corpul, mintea și sufletul primesc un echilibru semnificativ. Este o idee de bază pe care se bazează masajul anti stres. 

Această procedură sensibilă de wellness combină reducerea țintită a dezechilibrelor la nivel fizic și mental, cu un moment de relaxare completă. Un masaj anti stress este un rezultat al stresului larg răspândit de boală, care câștigă progresiv în influență asupra sănătății.

Ce este masajul anti stress și cum te poate ajuta?

Un masaj împotriva stresului este un tratament pentru stres puternic, un concept dovedit din industria wellness, în care tehnicile de prindere liniștitoare sunt folosite pentru a regenera corpul și psihicul, pentru a reduce simptomele de suprasolicitare și pentru a promova mai multă performanță. Este o metodă pură de relaxare și nu poate fi prescrisă de un medic, dar care devine din ce în ce mai importantă în industria sănătății și prevenirii.

Scopul este de a obține o senzație intensă de calm și seninătate prin secvențele de mișcări blânde, de a relaxa mușchii și de a ajuta organismul să se regenereze din toate evenimentele cotidiene. Un masaj anti stress nu urmează o procedură fixă ​​și nu are un principiu călăuzitor conform căruia practicianul să poată acționa. Mai degrabă, diferite tehnici pot fi folosite pentru a ajuta organismul să reducă stresul și să-i crească vitalitatea. 

Mai ales în zilele noastre, unde wellness-ul joacă un rol decisiv în prevenirea simptomelor de suprasolicitare, masajul anti stress se bucură de o solicitare tot mai mare. De aceea, există oferte speciale în centrul Orhideea Spa de masaj anti stress și terapii de relaxare. În acest sens, masajul anti stress are sarcina de a ajuta persoana în cauză să se simtă mai bine, urmărind în același timp multe intenții diferite care sunt esențiale pentru sănătate.

Masaj Anti Stress de Calitate Superioară pentru Vindecarea Corpului și a Minții

Tratament pentru stres puternic – concept holistic pentru o vitalitate îmbunătățită

Masajele împotriva stresului au multe proprietăți pozitive și sprijină organismul pe o bază fizică și psihică în relaxare, dar în același timp menținând o calitate mai bună a vieții. În acest context, nu este absolut necesar să suferi de efectele unui stres prea mare pentru a te angaja într-o practică corespunzătoare. Conceptul își poate dezlănțui și efectele ca prevenire pentru o mai bună recuperare în viața de zi cu zi și te ajută să-ți îmbunătățești starea generală.

Elementele principale sunt relaxarea holistică și energia vitală nou câștigată, deoarece ambele componente se dovedesc a fi indispensabile pentru o rutină zilnică activă, mobilă și lipsită de simptome. În acest sens, masajul anti stress este potrivit pentru:

  • Redarea mobilității articulațiilor;
  • Ameliorarea blocajelor musculare;
  • Combaterea tensiunii sau crampelor legate de stress;
  • Mai multă seninătate interioară;
  • Întărire a sistemului imunitar;
  • Ameliorarea durerii;
  • Eliberarea hormonilor fericirii și mai multă energie;
  • Îmbunătățirea mobilității;
  • Tratarea gândurilor negative pentru a combate dizarmonia mentală;
  • Regenerarea.

Avantajele unui masaj împotriva simptomelor de stres sunt clare, deoarece această aplicație oferă relaxare la nivel holistic, dar numai dacă este utilizat corect și cât mai profesionist în cadrul centrului spa. Aceasta înseamnă că maseurul știe să maseze, ce factori contribuie la o stare de sănătate îmbunătățită și care sunt contraindicațiile unui masaj anti stress.

Masajul anti stress include și ambianța, deoarece o astfel de tehnică trebuie să-ți relaxeze întregul corp, vizual, mental, spiritual și fizic. La început se asigură o atmosferă armonioasă. Apoi se începe cu mângâieri ușoare, folosind un ulei de masaj de înaltă calitate, care îngrijește pielea, promovează mișcările fluide și ușurează utilizarea diferitelor tehnici. Picăturile de ulei aromat, au un efect revigorant sau calmant, în funcție de selecția uleiului esențial.

Masajul este aplicat inițial cu mișcări ușoare, care pot fi finalizate pe parcursul tehnicilor de prindere. Presiunea este discutată cu persoana în prealabil, astfel încât să nu existe suprasolicitare, dar secvențele de mișcare sunt încă vizibile. Maseurul începe de obicei pe zonele mai puțin sensibile ale corpului, cum ar fi spatele, acționează în stânga și în imediata apropiere de coloana vertebrală, dar niciodată direct pe coloana vertebrală și slăbește țesutul până în straturile profunde.

De asemenea, gambele, coapsele, picioarele și brațele se bucură de mișcări ușoare, frământare sau frecare, care cresc circulația sângelui și îndepărtează blocajele. Dacă există un mușchi strâns într-o zonă a corpului, acesta ar putea fi masat mai intens pentru a elimina dizarmonia, în timp ce zonele în care persoana reacționează foarte sensibil trebuie doar netezite ușor.

În funcție de nevoile tale, este indicat ca masajul anti stress să fie efectuat cu ulei cald, deoarece acesta ajută la ameliorarea crampelor musculare. Zona umerilor și a gâtului trebuie masate ușor. Masajul capului este integrat în metodele de masaj anti stress, deoarece ajută la reducerea tensiunii sau a durerilor de cap, care sunt, de asemenea, un simptom al stresului puternic.

Masajul capului, beneficii anti stress

Masajul capului duce la relaxare rapidă. Frământarea blândă a scalpului ameliorează stresul și, astfel, îți crește starea de bine în cel mai scurt timp. Masajul capului stimulează fluxul limfei și circulația sângelui în această regiune a corpului, ceea ce aduce beneficii metabolismului.

Mișcările blânde pot fi folosite și ca remediu pentru ameliorarea tensiunii musculare și, de asemenea, pentru a activa producția de sebum, care aduce beneficii scalpului uscat și părului uscat.

Masajele regulate ale capului ajută la combaterea durerilor de cap, migrenelor sau căderea părului. Un masaj al capului este o modalitate rapidă și ușoară de a te reîncărca și de a te relaxa din stilul tău de viață aglomerat.

Gabriela Lazar

Learn More →