Casa de la țară: cum să-ți amenajezi un spațiu pentru zilele de vacanță

Casa de la țară: cum să-ți amenajezi un spațiu pentru zilele de vacanță

Dacă ești fericitul posesor al unei case rustice, într-un sat liniștit, departe de toată agitația urbană, atunci acesta poate deveni pentru tine principalul loc în care să-ți petreci zilele de vacanță și unde te poți refugia weekend de weekend. Însă pentru a avea tot confortul necesar, ai nevoie ca spațiul să fie amenajat după gustul tău și să-ți ofere tot ce este necesar. 

Iată cum îți poți transforma casa de la țară într-un spațiu modern, perfect pentru relaxare: 

1. Conectează-te la utilități 

Unele case, ceva mai vechi, nu au apă curentă, motiv pentru care, înainte de a reîncepe amenajarea, e necesar să faci instalația de apă astfel încât confortul tău să fie unul cât mai mare. Mai mult, va trebui să te asiguri că și celelalte instalații sunt în perfectă stare de funcționare, iar dacă există reparații ce trebuie să le faci, acestea să fie realizate înainte de a începe amenajarea și decorarea casei. 

2. Fă-ți un plan bine stabilit 

Încă de la început trebuie să te asiguri că știi ce și cum vrei să faci și, mai mult decât atât, ai făcut o planificare a costurilor. În acest fel vei ști dacă îți permiți să renovezi întreaga casă dintr-o dată sau dacă vei prioritiza anumite spații. 

3. Menține autenticitatea casei

Atunci când renovezi o casă rustică, de preferat ar fi să menții elementele tradiționale, tocmai pentru a-i păstra stilul și autenticitatea. Nu îți vei dori ca spațiul de la țară să fie similar cu cel de la oraș, ci vei dori ca acesta să fie total opus, tocmai pentru a te scoate din ritm. Așa că, încearcă pe cât posibil să păstrezi elemente precum: sobă, grinzi sau chiar ferestre, iar dacă nu e posibil, poți achiziționa vopsea pentru pvc de pe Feyro și să le refaci după modelul celor vechi. 

4. Creează un spațiu de relaxare în grădină

Dacă dispui și de un spațiu verde, atunci acesta trebui să facă parte din planul tău de renovare. Astfel, asigură-te că vegetația ta este îngrijită și tăiată corespunzător, iar dacă îți dorești să petreci cât mai mult timp afară, amenajează un spațiu de relaxare cu mobilă de grădină și cu elemente luminoase. 

5. Amenajează o grădină cu legume și plante aromatice

O casă de la țară poate deveni și un loc ideal pentru a-ți cultiva propriile legume și plante aromatice. Poți amenaja o grădină mică în spatele casei sau chiar în fața ei, unde să plantezi roșii, castraveți, salată sau alte legume preferate. De asemenea, poți crea un colț special pentru plantele aromatice, cum ar fi busuiocul, cimbrul, menta sau rozmarinul. Această grădină te va încânta nu doar prin gustul legumelor proaspete, ci și prin mirosurile și culorile sale.

O reamenajare a unei case, mai ales una tradițională, nu va fi deloc ușoară, ci va trebui să investești timp, dar și resurse financiare. Însă, cu toate acestea, timpul petrecut în aceasta, dar și amintirile create vor fi de neprețuit. 

Sursa foto: pexels.com

Gabriela Lazar

Learn More →