De ce ai nevoie de un consultanta fonduri europene și cum te poate ajuta aceste servicii

Serviciile de consultanta fonduri europene sunt de mare ajutor atunci când antreprenorii la început de drum vor să-și dezvolte afacerea cu ajutorul banilor din surse europene. România este una dintre țările Uniunii Europene care beneficiază de aceste fonduri, astfel încât să se aducă un plus-valoare societății. Fie că vorbim despre infrastructură, educație, economie, mediu, dar și diverse alte arii, precum și domenii, un astfel de serviciu de consultanta fonduri europene este unul extrem de important.

Fondurile europene sunt o sursă importantă de finanțare pentru statele care sunt membre UE. Pe lângă faptul că aceste finanțări contribuie la crearea unor noi locuri de muncă, banii europeni sunt și un motiv important care influențează tot mai mulți tineri să intre în sistemul privat.

Sistemul privat are nevoie de cât mai multe idei bune și tineri care să se implice, iar fondurile nerambursabile atrag tot mai mulți astfel de tineri să-și pună ideile de afaceri în aplicare.

De ce ai nevoie de consultanta fonduri europene?

Consultantul în fonduri europene oferă atât sfaturi, cât și consultanță persoanelor care vor să acceseze aceste fonduri europene. Acesta ajută persoanele în a redacta proiecte, dar și în a obține efectiv aceste fonduri europene. Consultantul este foarte de ajutor de la definirea proiectului și până la depunerea cu succes a acestuia, de aceea el are un rol foarte important din acest punct de vedere.

Un consultant se ocupă de implementarea proiectelor alături de clienți, dar și de asigurarea faptului că proiectul se desfășoară cât mai bine, acesta fiind finalizat într-un timp util, dar și cu succes în același timp. 

Colaborarea cu un consultant pentru fonduri din surse europene vine la pachet cu o mulțime de avantaje. Acesta trebuie să informeze cu privire la condițiile axelor de finanțare care redactează proiectele de fonduri europene. De asemenea, el trebuie să redacteze proiectele și să se folosească de softuri specializate, astfel încât să se îndeplinească toate cerințele obținerii finanțărilor.

Expertul se ocupă de realizarea planului de afaceri pentru proiectul respectiv, dacă dosarul implică și acest lucru. Un alt lucru pe care un astfel de serviciu de consultanta fonduri europene îl poate face este că acesta se ocupă de îndosarierea tuturor documentelor de care este nevoie în dosarul respectiv, raportând documentele, dar și cheltuielile pe parcursul desfășurării proiectului finanțat.

Consultanță fonduri europene: Obține finanțare pentru proiectele tale cu experți în domeniu

Cum alegi consultantul potrivit?

Principalul criteriu de alegere al unui consultant potrivit îl reprezintă șansele în plus pe care un astfel de consultant ți le poate oferi și anume să poți obține finanțarea de care ai nevoie. Consultantul ar trebui să fie competent în programul respectiv și să-ți pună la dispoziție toate informațiile necesare, astfel încât șansele tale de a obține finanțarea respectivă să crească semnificativ.

Aveți grijă să alegeți persoana cea mai potrivită care să vă ajute din acest punct de vedere. Ideal ar fi că persoana aleasă să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie și chiar să vă ajute în redactarea unui plan care să aibă cât mai multe șanse de reușită. Verificați cu atenție și gradul de competență al persoanei respective și anume daca aceasta este la curent cu ultimele modificări, daca a mai elaborat în trecut proiecte și care este gradul de reușită al acestora. De asemenea, trebuie să fiți siguri de faptul că persoana respectivă poate obține o finanțare.

După o discuție de câteva minute vă veți putea face o părere cu privire la persoana și la serviciul pe care îl oferă, astfel încât să vă bucurați de informațiile dorite. Mai puteți fi atenți și la portofoliu, în acest sens este recomandat să puneți mai mult pe portofoliul consultantului și nu doar pe al firmei de consultanta fonduri europene. Ideal ar fi să obțineți un consultant cu experiență care să vă ofere informațiile cele mai bune.

Verificați mereu și în ce măsură consultantul pe care îl alegeți pune mai sus interesul vostru față de interesul sau. Ideal ar fi că acesta să fie cât mai interesat să vă ofere un serviciu de calitate și să vă pună la dispoziție toate informațiile de care dispune, astfel încât să fiți siguri de faptul că luați decizia cea mai buna din acest punct de vedere. Colaborarea cu un astfel de consultant va fi o alegere excelentă pentru voi și vă vă mari șansele în a obține finanțarea pe care o doriți.

Alege să colaborezi cu un avocat fonduri europene de la Mușat & Partners!

Pentru ca proiectul depus să aibă mai multe șanse de câștig este necesar ca antreprenorul să colaboreze cu profesioniști capabili să întocmească o cerere de finanțare, un proiect bine scris și un buget calculat în detaliu. Avocații de la Mușat & Partners oferă servicii de consultanta fonduri europene antreprenorilor care doresc să-și pună în aplicare ideile în domeniul privat. Pe lângă aceste servicii, echipa îți poate oferi și alte servicii care te vor ajuta să-ți dezvolți afacerea și să previi situațiile neplăcute.

Alături de specialiști veți înțelege mai bine cum funcționează un program de finanțare, care sunt documentele pe care trebuie să le depuneți, cât de mult vă pot ajuta aceste fonduri și cum trebuie să vă priviți afacerea încă din stadiul de idee.

Dacă sunteți în căutarea unui consultant pentru un program de finanțare europeană, specialiștii de la Mușat & Partners vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta să intrați în posesia fondurilor europene, dar și pentru a vă răspunde la toate întrebările despre aceste programe.

Gabriela Lazar

Learn More →