Caldura afecteaza inima: ce trebuie sa stii si safaci?

Vara nu numai ca si-a intrat in drepturi, dar a venit peste tara noastra cu un val de caldura imens, un val de caldura care pare ca va tine cel putin doua saptamani. Avem de la temperaturi foarte ridicate noaptea la temperaturi extrem de ridicate ziua, de peste 35 de grade, astfel ca ne confruntam cu o vreme extrema ce ne impune anumite masuri de siguranta atat celor care ne stim sanatosi, dar mai ales celor care sunt suferinzi, in special de boli de inima.

Astfel, daca esti sub tratament de la medicul specialist pentru o boala cardiovasculara, atunci trebuie sa stii ca acest val de caldura iti poate afecta inima in cazul in care nu iei masuri de protectie! Citeste cu atentie cele de mai jos, iar cand simti ca ceva nu este in regula, apeleaza la medic. Daca ai nevoie la cardiologie Oradea, suna la Clinica Raze pentru a face o programare cat mai rapid. Vei gasi aici medici primari si specialisti care iti vor acorda imediat ajutor. Da click pe https://www.clinicaraze.ro/ pentru mai multe detalii.

Iata ce trebuie sa faci pe timp de canicula daca suferi de boli cardiovasulare si de ce:

  • Evita expunerea la soare!

Sigur ca este cea mai simpla recomandare, insa si cea care ajuta extrem de mult persoanele cardiace. Avand in vedere temperaturile extrem de ridicate, chiar si dimineata, iesirile afara ar trebui facute fie la primele ore ale diminetii, fie seara, destul de tarziu. In cazul in care te expui la soare, iar temperatura corpului creste foarte mult, el incearca sa o elimine, fluxul sangelui devenind unul foarte accelerat. Sigur ca este destul de dificil pentru o inima care functioneaza normal sa suporte un astfel de ritm. Daca ai inima slabita, aceasta nu poate sustine bine un flux crescut al sangelui si pot aparea probleme.

  • Hidrateaza-te!

Aceasta este o alta recomandare la fel de intalnita, atat pentru persoanele perfect sanatoase, cat si pentru cele care sufera de boli cardiovasculare. De ce este atat de important sa consumi lichide daca ai probleme cu inima? Pentru ca atunci cand creste fluxul de sange in corp, acesta declanseaza transpiratia si, implicit, pierderea unei cantitati semnificative de lichide si saruri din organism. Deshidratarea poate conduce la stari de rau, greata, ameteli si chiar scaderea tensiunii arteriale. Astfel, chiar daca stai acasa este foarte important sa consumi o cantitate semnificativa de lichide si sa te hidratezi corespunzator. In cazul in care esti nevoit sa iesi la ore nerecomandate, atunci asigura-te ca nu iti lipseste apa!

  • Evita efortul!

Efortul sustinut, in zilele extrem de calduroase, poate avea un efect negativ asupra corpului. Suprasolicitarea datorata caldurii la care se adauga suprasolicitarea data de efort conduce la adevarate tragedii. Asigura-te ca in zilele toride eviti efortul si monitorizeaza-ti atent tensiunea. Este cunoscut faptul ca solicitarea excesiva a sistemului cardiovascular poate avea efecte negative asupra tensiunii.

In concluzie, daca suferi de boli cardiovasculare, asigura-te ca eviti expunerea la soare, ca te hidratezi corespunzator si ca nu faci efort considerabil. Doar asa vei reusi sa iti feresti inima de alte complicatii!

stirihot.ro

Learn More →