Ce tipuri de servicii de transport există, cum să le alegi în funcție de nevoile tale și ce costuri implică

Ești în căutarea unei firme care oferă servicii de transport? Dacă răspunsul tău este Da, în primul rând trebuie să ții cont de tipurile de servicii de transport pe care le poți alege și mai apoi, trebuie să știi cum se pot alege acestea în funcție de nevoile tale.

Ce este transportul rutier și care sunt avantajele acestuia?

Prin transport rutier se înțelege transportul de mărfuri cu mașina, camionul sau furgoneta. Este un tip de transport foarte apreciat în lumea întreagă. Motivul este unul simplu: încărcarea și descărcarea mărfurilor este mult mai simplă în comparație cu alte moduri de transport.

Dar asta nu este totul. Transportul rutier este rapid și economic pe trasee mai scurte, iar acest lucru este cunoscut de fiecare bursă de transport marfă 3 5t. Acest lucru îl face accesibil tuturor companiilor, de la IMM-uri la corporații mari. De asemenea, este foarte practic nu numai pentru călătoriile scurte și directe, ci și pentru transportul pe distanțe lungi, deoarece încurajează deplasarea din ușă în ușă.

Transportul de mărfuri cu camionul este, de asemenea, un mod de transport foarte sigur. Progresul mărfurilor până la destinație poate fi urmărit în timp real, datorită unui sistem de navigație încorporat în camion. 

Când vorbim despre siguranță, trebuie să luăm în considerare și faptul că remorca poate fi adaptată la natura mărfurilor. Acest lucru îi asigură integritatea. De exemplu, există remorci frigorifice, remorci cu tablă, remorci cu platformă, remorci cu platformă, remorci cu cisternă și așa mai departe.

Optimizarea Transportului: Servicii Eficiente de Transport pentru Orice Nevoie

Alte tipuri de transporturi

  • Transportul feroviar

Foarte popular mai ales în Rusia sau Statele Unite, transportul feroviar nu este atât de răspândit ca și cel rutier, dar oferă avantaje atunci când vine vorba despre mărfurile mai grele și traseele mai lungi. 

Pe lângă faptul că ajută la decongestionarea traficului rutier, trenurile oferă o capacitate mare de stocare. Această capacitate poate fi mărită pe măsură ce crește numărul de vagoane. De asemenea, transportul feroviar este ecologic datorită unei slabe emisii de dioxid de carbon.

  • Transportul maritim

Transportul maritim este fără doar și poate, unul din cele mai răspândite și cele mai populare. Companiile mari sunt interesate de această metodă datorită capacității sale mari de stocare. Dar, mai mult decât atât, utilizarea containerelor maritime și a cargoboturilor reduce riscul de pierdere, furt sau deteriorare. Așadar, este, de asemenea, un mijloc de transport fiabil, care permite expedierea a tot mai multe mărfuri în întreaga lume, ceea ce îl face atractiv atât pentru întreprinderile mari, cât și pentru cele mici.

De asemenea, transportul maritim de mărfuri este avantajos deoarece o navă poate transporta toate tipurile de mărfuri, solide sau lichide, ambalate sau neambalate: produse petroliere, vehicule, lăzi, utilaje, paleți supradimensionați și așa mai departe. 

Există și alte avantaje ale transportului de mărfuri pe mare. Este considerat cel mai ecologic mod de transport, având în vedere volumul de mărfuri pe care îl poate transporta într-un singur transport. În plus, o navă consumă mai puțină energie decât un tren, un avion sau un camion.

Car sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi serviciile de transport?

Atunci când alegi o firmă care oferă servicii de transport, cel mai bine ar fi să optezi pentru o firmă care dispune de o rețea adaptată nevoilor tale. Este deci important să definești  în prealabil care sunt nevoile tale în termeni de situare geografică. Apoi, verifică dacă firma care oferă servicii de transport dispune de o rețea adecvată pentru a deservi marfa ta până la locul de livrare.

Selectează o firmă care oferă cea mai bună bursă de transport în funcție de buget. Este important să stabilești un buget în avans înainte de a alege o companie de transport. Nu uita că opțiunea cea mai scumpă nu este întotdeauna cea mai bună. Tarifele transportatorilor variază foarte mult în funcție de o serie de criterii, inclusiv:

  • Taxa de greutate (tipul de încărcătură, greutatea mărfurilor, distanța care trebuie parcursă)
  • Taxa forfetară (tipul de mărfuri)
  • Mijloacele de transport
  • Modul de transport
  • Destinația (națională sau internațională).

Ai nevoie și de un serviciu cu clienții care să își respecte angajamentele. Toată lumea știe că este foarte important să dispui de cel mai bun serviciu de relații cu clienții. Acest lucru se verifică și mai mult atunci când dispui de un serviciu de transport. Trebuie să mizezi pe o firmă care să ofere cele mai bune relații cu clienții și cu care comunicarea să fie una extrem de fluidă.

Acest lucru va contribui în mare măsură la orchestrarea operațiunilor tale. Verifică, de asemenea, dacă instrumentele online de urmărire a mărfurilor sunt eficiente.

Află mai multe despre termenele de livrare – un lucru foarte important

Respectarea termenelor de livrare trebuie să fie cea mai importantă valoare în ochii viitoarei  companii de transport cu care vei alege să colaborezi. Cel mai bine ar fi să selectezi un furnizor de servicii care, pe deoparte, oferă termene de livrare fiabile și, pe de altă parte, știe să se adapteze în cazul unor constrângeri externe. De aceea, faptul de a avea o rețea solidă și un serviciu clienți disponibil reprezintă alte două criterii de alegere a unei companii de transport.

Ia în considerare nivelul de experiență

În sectorul transportului de mărfuri, experiența poate însemna foarte mult. Un furnizor de servicii cu experiență oferă adesea o gamă largă de servicii adaptate la nevoile clienților săi. De asemenea, este important să se verifice nivelul de expertiză al companiei în domeniul manipulării și al logisticii.

Este deci important să alegi tipul de transport de care ai nevoie, dar și compania de transport care ți se potrivește

Alegerea companiei și a tipului de transport potrivit este o decizie crucială care poate avea un impact major asupra afacerii tale. După cum ai citit în acest articol, există o serie de criterii de care trebuie să ții cont atunci când faci alegerea pentru cea mai bună bursă de transport.

Nu uita că nu există un singur răspuns atunci când vine vorba de alegerea unui transportator. Fiecare companie trebuie să își evalueze cu atenție situația individuală și să selecteze furnizorul de servicii care răspunde cel mai bine cerințelor și circumstanțelor sale.

Gabriela Lazar

Learn More →