7 metode prin care să îți descoperi propriul stil

7 metode prin care să îți descoperi propriul stil

Sunt multe persoane care nu și-au descoperit încă propriul stil și ajung să se îmbrace cu piese basic pentru a nu da greș atunci când își aleg ținutele. Nu este greu să descoperi ce îți place, însă este important să ții cont de anumite aspecte astfel încât să afli ce ți se potrivește și cum îți poți reflecta personalitatea în stilul vestimentar. Mai jos vei găsi o listă cu sfaturi pe care să le iei în calcul pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Iată cele 7 metode prin care îți poți crea propriul stil vestimentar!

1.    Încearcă să te cunoști

Poate părea un pas dificil, însă auto-cunoașterea este un lucru important în dezvoltarea ta. Poți face o revizuire a garderobei tale actuale și să păstrezi ce simți că te reprezintă, să renunți la piesele care nu ți se potrivesc și să te gândești ce ai vrea să ai în viitor în șifonier.

2.    Ține cont de forma corpului tău

Este important să ții cont de forma corpului pe care o ai, pentru a alege imprimeuri, materiale sau croieli care să te flateze și care să îți scoată trăsăturile în evidență. Chiar dacă nu există reguli stricte, poartă lucruri în care să te simți confortabil și bine.

3.    Inspiră-te

În prezent, există foarte multe surse de informare, de la rețele de socializare până la site-uri web de fashion. Te poți inspira și de pe site-urile magazinelor online, de la vedetele preferate sau de la cele care au aceeași siluetă ca tine. Alege mai multe surse de informare și aplică-le în stilul tău astfel încât să reflecte personalitatea ta.

4.    Ține cont de eveniment

De multe ori în viață trebuie să participi la evenimente la care trebuie să îți adaptezi ținuta în funcție de locație, cerințe sau alte aspecte. Dacă nu te simți confortabil în rochii sau fuste ai putea opta pentru costumul de damă cu pietre și curea inclusă de la foggi.ro, care poate reprezenta o opțiune potrivită pentru evenimentele mai formale unde e indicat să te îmbraci mai elegant.

5.    Experimentează

Pentru a descoperi ce ți se potrivește, o variantă potrivită ar fi să experimentezi diverse combinații, texturi sau materiale, accesorii și imprimeuri.

6.    Alege haine de calitate

Hainele de calitate te vor ajuta să ai ținute care vor arăta impecabil, iar cu ajutorul lor vei economisi bani în timp deoarece nu va trebui să achiziționezi altele regulat. Cu siguranta, acestea vor trece testul calității și al timpului. Ai putea să investești în câteva piese de bază pe care să le rulezi mai mulți ani.

7.    Stabilește culorile care ți se potrivesc

Fie că alegi să îți adaptezi culorile ținutelor odată cu sezonul sau te axezi pe o paletă cromatică în general, dă-ți seama ce îți place și dă-ți voie să experimentezi tot felul de combinații. 

Nu este obligatoriu să ții cont de reguli, poți experimenta, te poți inspira până ajungi la rezultatul dorit. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus, îți vei descoperi stilul mult mai repede, punându-ți imaginația la încercare și dându-ți seama ce lucruri ți se potrivesc și îți plac.

Sursă foto: pexels.com

Gabriela Lazar

Learn More →