Venirea anotimpului rece și îngrijirea automobilului

Venirea anotimpului rece și îngrijirea automobilului

Apropierea iernii devine o problemă pentru cei mai mulți dintre șoferi, fiind o perioadă destul de aglomerată atât cu sărbătorile de iarnă, cât și cu schimbarea anvelopelor și îngrijirea propriului automobil, așa că poți începe din timp acest proces de „hibernare”, pentru a nu fi surprins mai târziu de prima zăpadă.

Iată cum să îți pregătești mașina pentru sezonul rece 

  1. Schimbarea anvelopelor

Cel mai important aspect al ecuației „Șoferie+Iarnă” îl reprezintă anvelopele instalate pe mașină, acestea fiind echipamentul principal pentru ca automobilul tău să fie în siguranță atât pentru tine, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. În cazul în care încă ai anvelopele de vară instalate pe mașină, poți începe căutarea unor anvelope pentru iarnă de pe acum, pentru a le putea schimba din timp și să nu aștepți la cozile de la vulcanizare mai apoi. Chiar dacă acele numere înscrise pe cauciucuri pot fi destul de copleșitoare și greu de înțeles, poți alege varianta achiziționării online, existând un site de unde poți alege mărimea potrivită în funcție de autoturism și brand, așadar poți cumpăra cauciucuri pentru autoturisme de pe Janta.ro, de unde ai ocazia de a alege dintre zeci de modele, cu prețuri pentru bugetul tău. 

  1. Consumabilele autoturismului

Un alt aspect important al pregătirii mașinii pentru sezonul rece este și înlocuirea lichidului de parbriz și a antigelului cu unele specifice temperaturilor cu minus. Un antigel potrivit îți va proteja motorul de îngheț, iar dacă lichidul de parbriz este unul rezistent și nu îngheață, te va ajuta să ai un parbriz curat pe toată durata iernii. În cazul în care nu ai un lichid de parbriz destul de eficient și va îngheța în momentul în care temperatura scade sub zero grade, va dăuna sistemului de spălare și va fi nevoie de înlocuirea lui, deci vei fi nevoit să investești în mult mai multe consumabile decât doar în lichidul de parbriz. 

  1. Anticipează situațiile de urgență

Indiferent dacă locuiești într-o zonă montană, care primește foarte multă zăpadă în timpul iernii sau dacă locuiești la oraș, unde se deszăpezește, este important să fii mereu pregătit de orice atunci când te pornești la drum. Niciodată nu poți prezice dacă vei rămâne sau nu înzăpezit din cauza viscolului pe un câmp, însă poți să te pregătești din timp pentru orice situație de criză. Echipează-ți autoturismul cu lanțuri antiderapante, nisip și o lopată pentru a fi mereu protejat. De asemenea, lasă în mașină câte o pătură, o lanternă și câteva conserve deoarece poate nu vei fi singur iar în caz de înzăpezire, veți avea provizii pentru câteva ore până se poate remedia problema. Un alt lucru folositor în astfel de situații ar fi să ai plinul deja făcut atunci când te pornești la un drum unde ar putea apăra surprize.

Așadar, în cazul în care nu ești încă pregătit pentru sezonul rece, ia în considerare aceste sfaturi și încearcă să te pregătești pentru viitoarea iarnă cu ajutorul jantelor de la Janta.ro, unde poți găsi nenumărate modele care se vor potrivi pentru autoturismul tău. 

Sursa foto: Unsplash.com

Gabriela Lazar

Learn More →