Reguli pentru un stil vestimentar office – care sunt cele mai importante aspecte care trebuie respectate

Reguli pentru un stil vestimentar office - care sunt cele mai importante aspecte care trebuie respectate

Atunci când vine vorba despre ținutele potrivite pentru a merge zi de zi la birou, stilul office este unul influențat de cultura fiecărei organizații și de nivelul de formalitate sau informalitate al mediului de lucru. Însă, există câteva reguli de stil universal valabile pentru toate mediile de lucru, care trebuie respectate pentru a avea o apariție profesională și adecvată.

Iată cele mai importante aspecte care trebuie avute în vedere în alegerea ținutei de birou:

1. Îmbrăcămintea trebuie să fie curată și călcată. Ar trebui să eviți hainele rupte, pline de pete sau care necesită reparații.

2. În general, ținutele de birou ar trebui să fie potrivite, dar nu prea strâmte. Hainele prea largi sau prea strâmte pot transmite o imagine neadecvată și neprofesională.

3. Când vine vorba despre alegerea culorilor, este recomandat să optăm pentru nuanțe neutre sau pastel. Culorile stridente și prea colorate ar trebui evitate, deoarece pot părea deplasate într-un mediu de afaceri.

4. Modificarea hainelor la croitor este un aspect important care trebuie avut în vedere. Chiar dacă îți place stilul casual în afara biroului, la muncă este important să ai haine bine croite. Astfel, vei transmite o imagine profesională și îngrijită.

5. Atunci când vine vorba despre pantofi, ar trebui să optăm pentru o pereche confortabilă din gama de mocasini din piele de damă de la Epielenaturala.ro, o pereche potrivită pentru mediul de afaceri. Pantofii sport sau sandalele nu sunt nici profesionale, nici adecvate. Dacă dorești să alegi pantofi în diverse culori, poți încerca negrul, maroul, bleumarin sau griul, deoarece sunt culori versatile.

6. Bijuteriile trebuie să fie subtile și adecvate. În medii de afaceri, mai puțin este mai mult. O pereche de cercei subțiri, o brățară sau un ceas sunt suficiente.

7. În ceea ce privește accesoriile, o poșetă spațioasă este una dintre cele mai importante. Aceasta ar trebui să aibă capacitatea de a ține laptopul, documentele și orice alte lucruri de care ai nevoie. De asemenea, este important să ții cont de materialul și calitatea acesteia, astfel încât să poți folosi aceeași poșetă pentru o perioadă mai lungă de timp.

În concluzie, având în vedere aceste reguli de stil universal, poți să alegi ținuta adecvată pentru mediul de afaceri și să transmiți o imagine profesională și serioasă. Chiar dacă unii angajatori permit un mediu informal, este important să arătăm că ne respectăm meseria și să purtăm haine adecvate pentru locul de muncă.

Sursa foto: Unsplash.com

Gabriela Lazar

Learn More →