Cum să decorezi pereții din locuință?

Decorarea casei poate fi o activitate distractivă sau un chin pentru cei nehotărâți asupra integrării elementelor de design. Una dintre cele mai mari provocări este îmbunătățirea aspectului estetic al pereților – tocmai pentru că necesită atenție la detalii și viziune de ansamblu asupra locuinței.

Ideal ar fi ca pereții să fie decorați puțin câte puțin, fiecare cameră pe rând. Astfel, întregul proces devine mai accesibil în timp și mai puțin stresant. Există diverse metode de a înfrumuseța un perete: vopsea, tapet, dar cea mai inedită alegere este integrarea plantelor decorative. Dacă vrei ca locuința ta să se afle printre cele mai apreciate case moderne, o variantă numai bună este decorarea cu licheni decorativi.

Ce sunt lichenii decorativi?

Lichenii decorativi sunt organisme simbiotice care integrează un element fungic (adesea din clasa Ascomycota) și unul fotosintetic (de obicei o algă). Cresc numai în mediul natural – de aici și proprietățile speciale și aspectul atrăgător.

Pot fi lipiți cu adezivi de o suprafață suport, care la rândul ei este fixată de un perete interior sau exterior.

În cazul în care umiditatea este prea scăzută, există riscul ca lichenii să se usuce și să se degradeze. De aceea, cu toate că nu necesită îngrijire specială, lichenii trebuie amplasați într-un mediu propice. Indiferent că ai optat pentru un proiect casa simpla sau extravagantă, lichenii se vor potrivi de minune în orice decor.

Idei decorare pereți cu licheni

Sunt multe alternative prin care lichenii pot oferi o pată de culoare pereților și anume:

  • Placarea unei zone întregi sau printr-o compoziție realizată din tablouri. Un lichen va da întotdeauna un aer rustic și deosebit oricărei camere.
  • Așezarea lângă un perete alb scoate în evidență elementul decorativ și atrage toată atenția oaspeților.
  • Un întreg perete placat cu licheni în baie, lângă oglindă sau în spatele căzii este o idee bună. Astfel, se poate realiza un refugiu ce invită la relaxare.
  • În cazul unui proiect casa simpla, cu amenajări în alb și negru, un tablou cu licheni ar împiedica apariția monotoniei cromatice. Culoarea lichenilor aduce prospețime și viață într-un spațiu care poate părea inițial mohorât.

Cât rezistă un tablou cu licheni?

Un tablou cu licheni este o opțiune deosebită în decorarea pereților datorită rezistenței crescute pe care o oferă. Formele lichenilor variază. Fie că alegi variante plate, cu ramificații sau stufoase, oricare dintre opțiuni poate fi folosită creativ în casa ta. DEsignul armonios al lichenilor permit utilizarea lor în orice tip de mediu sau estetică.

Spre deosebire de multe alte plante, lichenii nu au nevoie de multă îngrijire. Nu necesită să fie udați sau fertilizați, ceea ce îi transformă în alegerea potrivită pentru proprietarii ocupați.

Nu își pierd calitățile – verdele plantei rămâne proeminent, iar textura este mereu plăcută. În ziua de azi, numeroase case moderne utilizează licheni drept elemente decorative inedite. Rezultatul? Un stil de amenajare inedit, care inspiră naturalețe, eleganță și bun gust. Vei obține o atmosferă personalizată, adaptată în funcție de nevoile tale.

Fă alegerea potrivită locuinței tale și înfrumusețează pereții prin alegerea lichenilor decorativi!

stirihot.ro

Learn More →