Tu pe primul loc: cum sa inveti sa iti prioritizezi starea de bine

Tu pe primul loc: cum sa inveti sa iti prioritizezi starea de bine

Pentru a te bucura de tot ceea ce iti ofera viata este important sa iti gasesti echilibrul. Inainte de relatiile cu ceilalti, de job sau de hobby-urile tale, prioritizeaza relatia pe care o ai cu tine. Exista foarte multe persoane care se confrunta cu stima de sine scazuta si cu sentimente negative fata de propria persoana.

In realitate, aproape toti am trecut cel putin o data printr-un moment in care nu am avut o parere prea buna despre noi insine. Poate atunci cand ai picat un examen, ai primit un refuz sau ai experimentat o dezamagire ai simtit ca nu esti suficient de buna, suficient de capabila sau ca meriti ca lucruri bune sa ti se intample. Astfel de ganduri nu trebuie sa iti domine mintea si nici sa devina o obisnuinta. Fiecare dintre noi este unic in felul sau si fiecare dintre noi merita tot ceea ce este mai bun. 

Ca sa poti sa descoperi implinirea, invata cum sa te pui pe primul loc in viata ta:

Un job care iti aduce satisfactii reale

Nu muncesti doar ca sa platesti facturile si sa mananci. Job-ul sau meseria trebuie sa iti aduca mai mult decat atat. Chiar daca poate parea ca independenta financiara este greu de atins, acest tel devine mai tangibil atunci cand iei masurile care trebuie.

Primul pas pentru a te pune pe primul loc si a obtine independenta financiara este sa iti concepi un plan. Spre exemplu, poti sa incepi sa iti cauti un job bine platit care sa iti permita sa evoluezi rapid. Un bun exemplu este meseria de model de videochat, pentru care nu ai nevoie de studii superioare sau calificari speciale. Daca vrei sa afli mai multe, descopera studioul de videochat Rich Girls Studio in Bucuresti, unul dintre cele mai respectate nume in domeniu.

Nu prioritiza parerea celorlalti

Pentru ca tu sa fii pe primul loc in viata ta, valideaza mai mult gandirea ta in comparatie cu a celor din jur. Poate ca parintii tai nu cred ca ti-ai ales bine prietenii ori poate ca partenerul tau nu iti aproba hobby-urile. Nu te grabi sa urmezi sfaturile celorlalti imediat, fara sa te gandesti ce iti aduce tie fericire si ce te implineste cu adevarat.

Este o idee buna sa asculti ce au ceilalti de zis, insa trebuie neaparat sa iti pastrezi propriile convingeri si valori, mai ales cand acestea iti aduc liniste si implinire.

Descopera-te pe tine

Cunoasterea de sine este importanta in procesul de crestere a stimei personale. Poti sa te cunosti mai bine cu ajutorul psihoterapiei, a cartilor de self-help sau al exercitiilor de dezvoltare personala. Asculta-ti vocea interioara si accepta-ti fricile, calitatile, talentele, defectele si tot ceea ce te reprezinta.

Atunci cand te pui pe tine pe primul loc, lucruri pozitive incep sa vina pe drumul tau. Transforma starea ta de bine intr-o prioritate si rezultatele nu vor inceta sa apara.

Sursa foto: Pexels.com

Gabriela Lazar

Learn More →