
București, capitala României, este un oraș ce se remarcă prin contraste, o istorie bogată și o cultură contemporană în continuă dezvoltare. Are ceva de oferit tuturor, de la pasionații de artă și arhitectură, la gurmanzi și iubitori de viață de noapte și distracție. Indiferent de pasiunile și interesele tale, cu siguranță nu te vei plictisi de ce are de oferit Bucureștiul, iar odată ce îl descoperi, te vei îndrăgosti de frumusețea sa și îți vei dori să revii ori de câte ori ai ocazia.
Iată 6 atracții bucureștene pe care trebuie să le vizitezi
- Berăria H
Aceasta este o berărie mare situată în zona Parcului Herăstrău, cunoscută pentru meniul variat de beri, pentru preparatele delicioase, dar mai ales, pentru evenimentele pe care le găzduiește în mod curent. Având capacitate de peste 2000 de locuri, distribuite atât în interior, cât și în exterior, Berăria H este cu siguranță una dintre cele mai mari locații de acest fel din țară. În cazul în care îți dorești să te bucuri de un concert de calitate și bere din sortimente variate, mergi la Berăria H în București și cu siguranță vei dori să revii pentru aceeași experiență plăcută!
- Strada Lipscani
Centrul Vechi, cu faimoasele străduțe Lipscani, Șelari și Blănari, este o zonă încărcată de istorie a Bucureștiului. Acesta este alcătuit dintr-un labirint de străzi și alei înguste, cu clădiri ce datează de secole și permit vizualizarea bogăției arhitecturale. În prezent, Centrul Vechi găzduiește numeroase baruri, restaurante, cafenele și magazine ce pot fi găsite cu ușurință la pas, întrucât strada poate fi parcursă exclusiv pietonal. Acesta este, de asemenea, locul în care poți găsi unele dintre cele mai impresionante repere din oraș, cum ar fi Biserica Stavropoleos, Hanul cu Tei, Galeria Senso, iar foarte aproape se află și Muzeul Național de Istorie a României.
- Palatul Parlamentului
Cunoscută și sub numele de Casa Poporului, această atracție turistică este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon. A fost construită în timpul perioadei comuniste de către Nicolae Ceaușescu, care intenționa să o transforme în reședința sa și în centrul puterii sale. Construcția clădirii a început în 1980 și a fost finalizată în 1997. Are peste 1000 de camere și se întinde pe o suprafață construită la sol de circa 66000m2. Clădirea este un exemplu impresionant de arhitectură totalitară și merită vizitată pentru valoarea sa istorică.
- Parcul Herăstrău
Acesta este cel mai mare parc din București, având o suprafață de peste 187 de hectare. Este situat în partea de nord a orașului, în apropierea lacului Herăstrău. Este locul preferat de mulți pentru jogging, ciclism și picnicuri, care găzduiește, de asemenea, mai multe atracții, cum ar fi Muzeul Național al Satului, Grădina Japoneză și statuia lui William Shakespeare.
Muzeul Satului este organizat în aer liber și prezintă modul de viață tradițional românesc, cu numeroase case, hambare și alte clădiri din diferite regiuni ale țării. Pe de altă parte, grădina Japoneză este o oază de liniște, cu un iaz, o casă de ceai și un pod.
- Muzeul Național de Artă al României
Acest edificiu este cel mai important muzeu de artă din țară, cu o colecție de peste 70000 de opere de artă, ce datează din epoca medievală și cuprinde chiar și exponate aparținând artei contemporane. În prezent, muzeul este găzduit de Palatul Regal.
- Palatul Cotroceni
Clădirea este un palat construit în stil neoclasic, care inițial a servit drept reședință a președinților României din 1947 până în 1977, iar ulterior, din 1989. Palatul este situat în cartierul Cotroceni, în apropierea Grădinii Botanice. Edificiul se remarcă printr-o istorie bogată, fiind locul în care s-au desfășurat multe evenimente importante din istoria României, cum ar fi semnarea tratatului de la București în 1918.
Bucureștiul este precum o carte deschisă ce așteaptă să fie descoperită pas cu pas. Indiferent dacă ți-ai propus să vizitezi Capitala în scop cultural sau doar pentru distracție, cu siguranță vei găsi locații de care te vei îndrăgosti și care îți vor crea amintiri de neuitat!
Sursa foto: magneto.ro