Stai la casă și folosești cumva încălzirea pe bază de lemne? Top 3 unelte care nu trebuie să îți lipsească

Stai la casă și folosești cumva încălzirea pe bază de lemne? Top 3 unelte care nu trebuie să îți lipsească

Încălzirea cu ajutorul lemnelor este folosită de mult timp și continuă să fie o variantă apreciată și preferată de multe persoane care locuiesc la casă. În mediul rural, în special, lemnele încă sunt o sursă importantă pentru a încălzi locuința. Fie că este vorba de sobe sau centrale, acest material rămâne principalul mod prin care poți întreține focul și a asigura căldura necesară. În plus, această metodă este folosită mai ales în zonele în care alimentarea cu gaz sau curent este problematică. De asemenea, este o variantă aleasă de oamenii care doresc să scape de grija facturilor prea mari. Indiferent de motivele care te-au determinat să alegi încălzirea pe bază de lemne, cert este că trebuie să ai la îndemână toate ustensilele pentru a o utiliza cât mai eficient. De aceea, începând cu materia primă și până la metoda de folosire a acesteia, este nevoie să iei cele mai bune decizii pentru a te bucura de confort și siguranță.

 Top 3 unelte care îți pot ușura munca 

1.   Roabă

Oricât de inutilă ar părea, roaba se va dovedi un ajutor de nădejde pentru tine dacă folosești lemne pentru a-ți încălzi locuința. Odată tăiați buștenii, aceștia trebuie adăpostiți la un loc ferit, unde să fie păstrați în condiții optime. Aceștia trebuie să rămână uscați  pentru a arde mai ușor. Din locul ales pentru depozitarea lemnelor va trebui să le transporți până la locul în care le vei folosi, indiferent dacă utilizezi o centrală sau o sobă. De aceea, o roabă te va putea ajuta să cari o cantitate suficientă de lemne pentru a asigura o funcționare îndelungată a centralei sau un foc continuu în sobele din camere. 

2.   Despicator

Una dintre cele mai grele etape, peste care trebuie să treci atunci când folosești o încălzire pe lemne, este cea a tăierii buștenilor. Probabil, până acum ai folosit o drujbă sau un topor pentru a despica lemnele, sau ai ales să angajezi o persoană care să te ajute la această activitate. Indiferent care a fost decizia ta, aceasta muncă este destul de grea, lungă, obositoare și costisitoare. De aceea, un despicator hidraulic ProGarden LS22T-1050 de pe site-ul rosolar-shop.ro, este cea mai bună achiziție pe care o poți face. Cu ajutorul acestei unelte vei tăia lemnele mult mai rapid și ușor decât prin metodele clasice. De asemenea, vei putea face această activitate de unul singur, fără să fie nevoie să mai cheltui bani pentru a angaja oameni să te ajute. Ba mai mult, folosirea unui despicator hidraulic este mult mai sigură și te va feri de multe accidente neplăcute, care s-ar putea întâmpla în timp ce utilizezi toporul sau drujba.

3.   Unelte pentru foc

Lucrul cu focul și cu materiale încinse poate fi periculos, de aceea trebuie să ai la îndemână ustensilele potrivite. Pentru asta, trebuie să cumperi un clește, o lopată și un tăietor. Acestea te  vor ajuta să aprinzi și să menții focul în siguranță. De asemenea, este foarte important să alegi unelte din metal, dar cu un mâner de lemn pentru a-ți proteja mâna în cazul în care acestea se încing.

Așadar, încălzirea pe lemne este o metodă de actualitate, care aduce avantaje, mai ales dacă folosești uneltele potrivite! Asigură-te că îți achiziționezi toate ustensilele necesare, astfel încât să îți ușurezi munca și să beneficiezi de avantajele pe care ți le poate oferi încălzirea pe bază de lemne.

Sursă foto: unsplash.com

Gabriela Lazar

Learn More →